Високият холестерол означава по-дълъг живот

(NaturalNews)

Ако все още мислите, че холестеролът е лош за здравето ви, значи не обръщате внимание на най-новата рецензирана наука. Изследователи от Япония потвърдиха, наред с множество други през последните години, че високото ниво на холестерола не е положителен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания и смърт, както се смята обикновено. Напротив, високият холестерол е свързан с по-дълъг живот, като същевременно ниският холестерол води до началото на болести и смърт.

Техният доклад, който бе публикуван във вестник Annals of Nutrition & Metabolism — можете да получите достъп до пълния текст на доклада безплатно тук[PDF] — предизвиква мита, че високото ниво на холестерола е основна причина за атеросклероза. Въз основа на кохорта от епидемиологични данни от Япония, учените научават, че тази популярна хипотеза просто няма научна тежест.

Позовавайки се на тези утвърдени пристрастия против холестерола като “теория за холестерола”, изследователите са открили, че най-голямият поддържащ фактор на мита са пари — има твърде много за губене от казването на истината на хората, че холестеролът е от полза! Мулти-милиардната доларова ракета за лекарствата статини ще се срине за една нощ и фармацевтичните компании ще трябва да се борят с измислянето на друга лекарствена измама, която да продават на масите.

Световният лидер с най-дълга средна продължителност на живота, Япония, отдавна е отделна част от научните изследвания относно официалното твърдение, че холестеролът е лош. Като цяло, и в множество изследователски платформи, науката там продължава да показва, че японското население с най-високи нива на общия холестерол има по-ниска обща смъртност. С други думи, високият холестерол се равнява на дълъг живот, въз основа на науката.

Заинтригувани от тези констатации, четирите японски учени, участващи в това последно проучване, оценяват данните още по-далеч и стигат до същото заключение. Високото ниво на холестерол не е лошо нещо, и имането на прекалено малка част от него, всъщност, увеличава риска от развитие на хронично заболяване или смърт.

“Връзката между смъртност по всякакви причини и серумните нива на холестерола в Япония е много интересна: смъртността всъщност намалява с по-високи общи нива или нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL) на холестерола, както е докладвано от повечето японски епидемиологични проучвания на населението като цяло,” пишат авторите.

“Теорията, че колкото по-ниски са нивата на холестерола, толкова по-добре, е напълно погрешна в случая с Япония — всъщност, точно обратното е вярно … Въз основа на данни от Япония, ние предлагаме нова посока в използването на лекарствата за холестерола за насърчаване на здравето в световен мащаб; а именно, признаването, че холестеролът е отрицателен рисков фактор за смъртност по всякакви причини и съответно преразглеждане на нашето използване на лекарствата за холестерола”.

Гледайте отварящия очите документален филм: Митът за холестерола: хранителни злодеи (The Cholesterol Myth: Dietary Villains)

Разбиването на теорията за холестерола, която е доминирала западното мислене в продължение на десетилетия не е проста задача. Но проучвания като това помагат да се хвърли светлина върху истината, както и документални филми като Митът за холестерола: хранителни злодеи, който е признат за един от най-добрите и най-информативни документални филми, изобличаващи измамата с лекарствата статини.

Продукцията на ABC Австралия е била забранена от YouTube и други онлайн видео сайтове, но все още е на разположение за гледане през Vimeo. Части 1 и 2, и двете от които са по около 30 минути, можете да видите на английски, съответно тук и тук. “Не мисля, че наистина трябва да казвам нещо друго, освен да повторя този факт”, пише д-р Малкълм Кендрик, автор на Огромната измама за холестерола (The Great Cholesterol Con). “Ако имате високо ниво на (LDL) холестерола, ще живеете по-дълго. Това е особено вярно за възрастните хора.”

Не забравяйте да разгледате книгата на д-р Кендрик The Great Cholesterol Con:
DrMalcolmKendrick.org.

Автор: Ethan A. Huff

Източник: http://www.naturalnews.comВашият коментар