(NaturalNews)

Ако страдате от умора, мускулна слабост, болезнени стави и мускули, кървящи венци или обриви по краката – може би имате недостиг на витамин С. Нищо, от обикновена настинка до рак, не може да устои на лечебната сила на витамин С. В действителност не е известен вирус, който може да оцелее в присъствието на този основен антиоксидант.

Как витамин C подпомага унищожаването на нежелани вируси и предпазва от болести?

Експертът по витамин С д-р Томас Леви казва, „витамин С е антиоксидант, който дарява или дава своите електрони. От друга страна, токсин, инфекция или нещо, което предизвиква медицински симптом в тялото, е резултат на оксидативен стрес или се дължи на липса на електрони.“ Така че е наистина доста просто, ако в тялото ни липсват достатъчно електрони – ние се разболяваме.

Това е най-лесният начин да се разбере защо една здравословна диета – богата на плодове и зеленчуци (пълна с витамин C) – ни помага буквално да се предотврати заболяване. Яденето на достатъчно витамин C, богати на антиоксиданти храни, прави практически невъзможно тялото ни да получи клетъчно възпаление. И не забравяйте, възпаленията са съществен компонент на почти всяко хронично, дегенеративно заболяване – включително рак.

Доказано е, че Витамин C  помага за детоксикация на олово, убива ракови клетки и още много повече

Според работата на Линус Паулинг и Института Линус Паулинг, терапия с витамин С предотвратява, дори обръща, сериозно здравословно състояние, като рак. Общо казано, Институтът Линус Паулинг препоръчва на здрави мъже и жени да ядат „най-малко пет порции (2 чаши и половина) плодове и зеленчуци дневно“ – което осигурява около 200 мг витамин C. Очевидно, ако страдате от някакво хронично заболяване, може да се изискват по-големи количества и не само през устата. Проучване показва, че дори малка доза, 10 мг витамин С на ден, може да премахне заплахата от скорбут. Естествено, заболявания като рак и сърдечни заболявания изискват много по-големи количества. Но главното е, че здравословни проблеми като рак, исхемична болест на сърцето, диабет, подагра, високо кръвно налягане и мозъчен инсулт могат да бъдат лекувани с терапия от витамин C.

Източник: http://www.naturalnews.com/040770_vitamin_C_virus_Dr_Thomas_Levy.html#ixzz2WJMcyuo5

Автор: Jonathan Landsman

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×