(NaturalNews)

Вероятно знаете достатъчно за неврологичните екситоксини като аспартам и мононатриев глутамат (MSG), за да ги избягвате, нали? Ако не е, включете тези термини в прозореца за търсене и се запознайте с тях.

Това са лошите неща. Нека да ​​пристъпим към списъка с добрите.

Храни, които стимулират здравето и силата на мозъка

(1) Омега-3 мастните киселини може би са най-важната храна за мозъка. Те са градивен материал на нервите и мозъчната тъкан. Животинските източници на омега-3 се смятат от много експерти като по-полезни, отколкото омега-3 източниците на растителна основа.

Мазни риби, като сьомга и сардини (ниско в хранителната верига на океана) са добри източници.

По-лесно и по-безопасно е да закупите пречистено рибено масло в бутилки, което трябва да се съхранява в хладилник, като масла от треска или крил от Арктически и Антарктически води. Тези омега-3 източници се считат за по-добри, тъй като съдържат високи съотношения на DHA към EPA мастни киселини, които не трябва да се преобразуват. Те са „смляни предварително“ от рибата за вас.

Необходимо ли е да бъдете убеждавани в ефикасността на рибеното масло за здравето на мозъка? Двама тийнейджъри, които са претърпели сериозни увреждания на мозъка, без надежда за значително възстановяване, са били доведени до почти пълно възстановяване, когато болничните лекари ги хранели с рибено масло чрез хранителни тръби.

(2) Омега-3 на растителна основа се счита за отстъпваща пред животинската омега-3, само защото процесът на преобразуване трябва да се извърши в организма, да конвертира частично ALA (алфа-линоленовата киселина) в DHA (докозахексаенова киселина) и EPA (ейкозапентаенова киселина), съотношение, което пряко засяга здравето на мозъка. Този процес отслабва с възрастта и болестите.

Някои проучвания показват, че вегетарианците, които вземат значителни количества ALA може да се разминат с конвертирането на достатъчно ALA за поддържането на високи DHA / EPA. Тъй като ALA сама по себе си има ползи за здравето на сърцето, би било разумно да се използват и животински и растителни източници. Мъжете трябва да  вземат повече ALA източници, защото жените извършват преобразуванията по-ефективно.

Добри източници на ALA са студено пресован зехтин, студено пресовано ленено масло и прясно смляно и веднага консумирано ленено семе, както и масло от коноп, семена и орехи и студено пресовано масло от орехи.

(3) Кокосово масло. Наскоро е открито, че допринася много за здравето на мозъка, особено след като д-р Mary Newport обръща болестта на напреднал Алцхаймер на съпруга си, с няколко супени лъжици на всеки осем часа.

Кокосовото масло доставя триглицериди със средна верига (МСТ), които лесно се метаболизират в черния дроб като произвежда кетони, които могат да бъдат използвани от мозъчните клетки за клетъчно енергийния метаболизъм. Студено пресовано биококосово масло е най-добро.

(4) В допълнение към силните си антиоксидантни свойства, боровинките се смятат за храна за мозъка, защото съдържат проантоцианидини, които защитават мастните и воднисти части на мозъка от токсините в околната среда. Боровинките също намаляват възпаленията.

(5) Важно е да се хидратирате добре с чиста вода без флуориди, защото те увреждат мозъка.

Дехидратацията е подла. Дори леката дехидратация може да доведе до свиване на мозъка. Следващия път, когато се чувствате  зле психически, опитайте да пиете много вода и вижте какво ще стане.

(6) Алуминият преминава кръвно-мозъчната бариера. Той причинява неврологични увреждания и нарушения от аутистичния спектър до Алцхаймер. Един прост антидот на токсичноста на алуминий в мозъка е да се консумира 1.5 литра неовкусена минерална вода Volvic в продължение на пет дни.

Изворната вода Volvic съдържа най-разтварящ и усвоим силициев диоксид, който премахва алуминия от тъканите. Налична е в някои магазини за здравословни храни.

Билков екстракт от Хвощ също може да предостави силициев диоксид за детоксикация на алуминия от тъканите, но според д-р Exley, водата Volvic е по-добро решение.

(7) Антиоксидантът ресвератрол изсмуква свободните радикали, преди да ударят мозъка. Червено или лилаво грозде или гроздови сокове са по-добри от вината, тъй като алкохолът има отрицателно въздействие върху мозъчните клетки. Но те трябва да бъдат биологични. Гроздето обикновено се пръска прекалено с препарати.

Източник: http://www.naturalnews.com/040169_superfoods_brain_function_daily_diet.html#ixzz2SHu2r7y8

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×