Внимавайте: Много популярни потребителски продукти и храни са пълни с алуминий, който разрушава мозъка

(NaturalNews)

Алуминий. Това е най-често срещаният метал, намиращ се естествено в земната кора. Но ново изследване, публикувано в списание Frontiers in Neurology, предупреждава, че постоянното излагане на алуминий може да доведе до болестта на Алцхаймер и други форми на деменция, които обикновено водят до преждевременна смърт.

Фармацевтични лекарства, преработени храни, питейна вода, средства против изпотяване, дезодоранти и дори формули за бебета, все съдържат алуминий, казват изследователите. Екстремните нива, към които са изложени много хора в модерната епоха, предизвикват епидемия от мозъчни увреждания и преждевременна смърт.

Професор Кристофър Ексли от Университета Кийл, който екстензивно изследва ефектите от алуминий, установява, че тези ежедневни излагания са основна причина за Алцхаймер, директния ефект на бавното натрупване на метала в мозъка и причинява увреждане на невроните.

Професорът по бионеорганична химия в Лабораториите Ленард-Джоунс на Кийл, Ексли се отнася към днешното време като “алуминиева епоха”, отбелязвайки, че сега съвременният човек е изложен на алуминий чрез много източници. И въпреки, че човешкото тяло е в състояние да го елиминира, алуминият често се натрупва по-бързо, отколкото може да бъде експулсиран, което води до мозъчни заболявания.

В последното си изследване, Ексли описва алуминия като “екотоксин”, който много малко учени приемат сериозно. Позовавайки се на по-ранни изследвания за метала, включително някои, на които той е пионер, Ексли предупреждава, че алуминият причинява най-големи щети с течение на времето, а не изведнъж, заради това много учени остават незаинтересувани за това.

Когато се достигнат определени прагове на токсичност, обикновено, когато се поглъща повече алуминий, отколкото се експулсира естествено, болестта бързо започва да се проявява. Но симптомите на алуминиева интоксикация може да варират, ето защо той се пренебрегва с поставянето на диагноза.

Но има доказателства, че в случаи на деменция, страдащите обикновено имат значително повишени нива на алуминий в мозъците си. Това се дължи на факта, че алуминият може да преминава през кръвно-мозъчната бариера, когато в тялото присъстват прекомерни нива от него.

“Наличието на алуминий в човешкия мозък трябва да бъде предупредително червено флагче за всички ни, за потенциалните опасности от алуминиевата епоха”, казва Ексли. “Всеки от нас натрупва известния невротоксин в мозъците си от нашето зачеване до нашата смърт. Защо се отнасяме към тази неизбежност с почти пълна незаинтересованост?”

Повече подробности за това как алуминият се натрупва в тялото, и защо е склонен да се насочва към мозъчната тъкан, могат да бъдат намерени в пълния текст на изследването:
Journal.FrontiersIN.org.

Установено е, че формулите за кърмачета на соева основа съдържат изключително високи количества алуминий

Както вече споменахме, алуминият е навсякъде тези дни. Някои общински водоснабдявания го добавят във формата на алуминиев сулфат, за да накарат питейната вода да изглежда по-ясна и по този начин по-чиста. Също така, преработени бисквитки и сладкиши често го съдържат като набухвател.

Всичко, от хранителни оцветители, чай, какао, вина и други газирани напитки до пасти за зъби, слънцезащитни кремове и различни други козметични продукти съдържат алуминий. Дори известните фармацевтични лекарства като аспирин и антиациди, го съдържат като добавка, както и много детски ваксини, обикновено под формата на тимерозал, който е приблизително 50 процента етил-живак от теглото.

По-малко известен, но много по-обезпокоителен, източник на алуминий са бебешките формули на соева основа. Според Обединения Соев Съвет, който се застъпва в полза на соята като хранителна добавка, формулите за кърмачета на соева основа съдържат високи нива на алуминий, защото соята го натрупва от почвите, в които тя се отглежда.

Съдържанието на алуминий в редица известни марки бебешки формули остава високо, обяснява проучване от 2010 г., публикувано в списание BMC Pediatrics.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson6 Коментара на Внимавайте: Много популярни потребителски продукти и храни са пълни с алуминий, който разрушава мозъка

 1. Yasen Gatev каза:

  За какво още, за бога, ще ни се налага да проверяваме, внимаваме, да се пазим!! То трябва всеки дом да има или лаборатория или обратното, собствена градина! Къде са органите, комисиите, контрола и всякакви конници без глава!

  • Flashman каза:

   Ясене, ако сам не можеш да си дадеш отговор на твоя въпрос, явно си погълнал достатъчна доза алуминий…

 2. Анна Баччи каза:

  Безумие на н-та степен – трябва да се спре!

 3. Spassinka Proycheva каза:

  Да бяха написали и кои продукти спомагат за изхвърлянето на токсичните алуминиеви соли от човешкия организъм. Това е много по-важно.

 4. Галя Теб каза:

  Направо ни подлудиха,в момента в магазините не се продава нищо полезно,абсолютно всичко е вредно,моля,спрете да купувате……хем ще си спестите бая парички!!!

 5. Вероятно някой си е поставил за цел да прави точно това.

Вашият коментар