крак-пръсти-на-крака

Враснал нокът на пръста, наричан още онихокриптоза, е ъгъла на нокътя, растящ в плътта на пръста. Ръбът на острия нокът притиска чувствителната кожа и нарушава целостта ѝ. Най-често срещаната зона е тази на големия пръст. Това може да се случи, защото човек е изрязал ноктите на краката си твърде ниско, поради носене на обувки, които са много стегнати и смачкват пръстите на краката или нараняване на нокътя на краката. Районът се зачервява, набъбва и се усеща много болезнен. Важно е да се носят обувки, които да са точен размер и не забравяйте да си правите качествен педикюр. Хората, които имат диабет или лоша циркулация, са изложени на по-висок риск. Понякога може да се настъпи инфекция. Краката са топли и потта се съхранява в чорапи и затворени пространства, което прави мястото идеално за размножаване на бактерии и гъбички. При настъпила инфекция на крака обикновено се събира гной върху областта. Продължаването на почистването на зоната е абсолютно необходимо.

Накисването на крака в топла вода в продължение на 20 минути може да помогне при врасъл нокът на краката. Проактивната грижа може да помогне да се избегне премахване на ноктите. Ако инфекцията се образува и не се лекува, подлежащата кост също може да се зарази. Уверете се, че поддържате ноктите на краката на умерена дължина и не ги режете твърде късо. Не винаги проверяваме краката си, но и те имат нужда от внимание. Всъщност те носят теглото ни през целия ден, но рядко гледаме надолу.

Това състояние е много неприятно и спортистите са склонни да го имат, поради факта, че пръстите се стискат в обувките. Лошата хигиена на краката също излага човек на риск. Хората с по-висок риск вече имат деформации на пръстите на краката или плоско стъпало. Често врастването на нокът се повтаря отново, ако не се лекува. Освен това, ако не се обърне внимание, нокътят на краката може да се деформира и засегнатата кожа може да стане белег.

Краката са ни нужни за да ни транспортират, така че трябва да ги пазим. Дори пръстите ни се нуждаят от внимание и не трябва да ги приемаме за даденост. Движението е естествена медицина, а враснал нокът може да попречи на това.

Автор: everybodysfit

Източник: naturalnewsblogs.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *