Представете си, че някой изсмуква 1/3 от кръвта ви и след това ви казва:

Сега върви и си сготви храна!

Ще бъдете ли в състояние дори да се измъкнете от леглото си? Естествено, че отговорът е: НЕ.

В такава ситуация бихте били замаяни, сънливи, без сили дори да станете. Спешно ще се нуждаете от кръвопреливане.

Това всъщност е ситуация, в която всички новородени чрез модерни родилни практики днес попадат.

Защо?

По време на родилния процес кръвта на бебето се мести в пъпната връв и плацентата, за да може бебето да се „свие“, така че да може да премине през родовия канал по-лесно. По отношение на обема на кръвта, това е около 200 мл, които могат лесно да напуснат тялото на бебето. Това е около 1/3 от общия приток на кръв на бебето. Това определено включва също и мозъка на бебето. По време на раждането това е добре, тъй като бебето все още получава достатъчно кислород от майката.

В съвременната практика пъпната връв се реже веднага след раждането. След като бебето е вън, лекарят веднага прерязва връвта. Не се дава време на кръвта бавно да се върне в тялото на бебето отново. Голямо количество кръв ще остане в плацентата и пъпната връв. Това е и основната причина, поради която някои майки имат кръвоизлив по време на раждане. Не само на дисбалансът в кръвоносната система и високото съдържание на кръв в матката, която няма къде да отиде, но и моментът, в който майката вижда как връзката ѝ с бебето е брутално изрязана, често може да има шокиращо въздействие върху здравето ѝ. Може би не на съзнателно ниво, но със сигурност на енергийно ниво. Виждайки как бебето плаче от болка, която то всъщност наистина изпитва, може да доведе до травми у майките. При процеса на раждане детето никога не трябва да се отделя майката – те са дълбоко свързани на много нива, които днес повечето хора не разбират напълно.

Бебчето ще има липса на кръв седмици след раждането, дори може да бъде твърде апатично да суче, тъй като сукането отнема много енергия от него. Бебето ще плаче много рядко или почти никога, тъй като ще бъде твърде слабо. Тъй като често срещана практика е да се срязва веднага пъпната връв, повечето родители никога не са виждали колко енергични и невероятно жизнени са новородените, както е при раждане Лотос. Доказано е, че много здравни проблеми, като например аутизъм може да са резултат точно от рязане на пъпната връв незабавно след раждането, но въпреки това тази практика продължава.

Това е практика, брутална както за майката, така и за детето, с драматични последици.

Робин Лим, бивша акушерка, е една от многото акушерки и жени, които се опитват да образоват жените в целия свят, за да се спре тази практика и да се върнат към старите начини на раждане – нежното раждане Лотос. По време на раждането Лотос, връзката на бебето с плацентата не се прекъсва. След раждането бебето се дава на майката веднага, заедно с пъпната връв. Майката ще накърми детето си за първи път. След известно време, след като плацентата излезе, се приготвя купа с цветя и билки, където в следващите дни ще бъде новия дом на плацентата.

Пъпната връв ще падне сама в рамките на следващите два, три дни, а пъпът на бебето ще се излекува без никакви проблеми. Най-важното: Бебето ще продължи да се подхранва от плацентата и болката от рязане на пъпната връв ще бъде избегната. Кръвта внимателно ще тече обратно в бебето. Бебетата, родени по този начин са фантастични кърмачета, те имат по-силна връзка с майките си, растат по-бързо,  оказват се с по-високи нива на интелигентност и по-късно в живота ще имат по-малко здравословни проблеми. Хиляди майки вече изпитват този нежен начин на раждане, от естествени пренатални грижи до раждане Лотос – свързване отново с традиционните начини на раждане, носещи изключително положителна промяна в нашия свят.

Автор: Ni Zain

Източник: http://blogs.naturalnews.com/every-child-deserves-a-lotus-birth/

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Всяко дете заслужава раждане Лотос!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *