Медитация-спокойна-жена

Не е тайна, че яденето на органични плодове и зеленчуци, както и избора на други здравословни храни, е добро за тялото ви. Упражненията със сигурност също помагат. Но добавяйки към това и силата на позитивното мислене, може да сте по пътя към дори още по-добро здраве.

Според статия на Психологията Днес, „… изследване разкрило, че психичните практики са почти ефективни като истинската физическа практика и, че правенето на двете едновременно е по-ефективно, отколкото самостоятелно.“

Всъщност, изследване проведено от Фондацията Кливланд Клиник в Охайо, психолог по упражнения е сравнил индивиди, които са тренирали във фитнес зала, срещу такива, които само са визуализирали това. Изненадващият резултат? Разбираемо, хората излизащи от фитнеса са имали 30 процента увеличение на мускулите. А тези, които са си мислели за тежести и елипсовидни машини? Всъщност тази група е имала увеличение на мускулната сила, която е почти половината от тази на другата група (13.5%).

Това не означава, че всички ние трябва да се откажем от нашите фитнес членства и йога анцузи. Въпреки това, то илюстрира силата, която притежават нашите мисли, когато става въпрос за нашето здраве.

Силата зад положителното, концентрирано мислене

Обмислете друго изследване, в което група от тибетски монахини са били в състояние да повишат тяхната телесната температура (до точката, че са в състояние да се изсушат мокри чаршафи, които са били увити около телата им) във време от -25 градуса по Целзий. Невероятно! Изследването е публикувано в PLOS ONE през 2013 г. и обяснява подробно как монахините са използвали техника за медитация, наречена „г-туммо“, която се фокусира върху техники за дишане и „концентративна визуализация.“

Д-р Джефри Росман, който е директор на управление за живот в Каньон Ранч в Ленъкс, МА казва: „Живото представяне, че тялото ви се лекува, докато сте в спокойно, променено състояние на съзнанието, води до промени в кръвния поток, производството на хормони, както и освобождаването на невротрансмитери.  Последователното практикуване на тази техниката може да произведе забележителни резултати. „Всъщност, той обяснява, че много болници и дори застрахователни компании дават лечебни компактдискове за визуализация на пациенти.

Визуализирайте своя път към по-добро здраве по начини, които са най-добри за вас

Разработването и концентрирането върху положителни мисли е много лично изживяване, което всеки прави по различен начин. Някои хора, които трябва да се възстановяват след операция, могат да изберат да визуализират как тъканите в тялото им се сплотяват в перфектно подредни, лечебни модели. Други могат да визуализират любима ваканционна дестинация, представяйки си как техния конкретен здравен проблем се връща отново към нормалното, докато леко се поклащат напред-назад в хамака.

Ключът е да се намери това, което работи за вас, и да не допускате никакви отрицателни мисли (от вас или някой друг за този въпрос) да влизат в картината.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×