Газираните напитки подсладени със захар увеличават риска от диабет с 22%

(NaturalNews)

Изпиването на кутийка газирана напитка дневно, подсладена със захар, ще повиши риска от развитие на диабет с 22 процента! Според ново проучване от днес данните сочат, че само една кутийка, подсладена със захар напитка, може значително да повиши риска от развитие на диабет тип 2.

Интересното е, че макар повечето от изследванията за лошите ефекти на газираните напитки да са направени на хора в САЩ, изследвания в Империал Колеж в Лондон, търсят връзка между консумацията на газирани напитки и диабет тип 2 също и при европейците.

Британските изследователи използват данни събрани за 15 години от над 27 000 души от седем европейски страни. През този 15-годишен период повече от 40 на сто от тези хора са развили диабет тип 2 и тези, които заявяват, че консумират най-малко една газирана напитка или подобна сладка напитка показат 18% по-висок риск от развитие на болестта! Когато премахнат фактори като тегло и индекс на телесна маса, рискът нараства до 22 на сто!

По стечение на обстоятелствата, тези находки са били в съответствие с проучвания в САЩ, показващи 25 процента повишен риск от диабет тип 2, при прием на една газирана напитка на ден. Изследователите забелязват нещо доста поразително, когато наблюдават хора, пиещи диетични газирани напитки. Когато се вземат в предвид телесно тегло и упражнения, хората в групата със здравословно тегло, които пият диетични газирани напитки, са с по-малка вероятност да развият диабет тип 2. Това основно доказва, че сте с поне 22% по-висок риск да развиете диабет, ако пиете газирани напитки всеки ден. Доста страшно!

Как само едно газирана напитка може да нанесе толкова много вреда?

Според Центъра за Наука в Интерес на Обществото, подсладените напитки са най-големият приносител за празни калории и преработена захар и в американската и европейска диета. Подсладителите в тези напитки, заедно с изкуствените оцветители, овкусители и фосфорна киселина, имат отрицателно въздействие върху човешкото тяло.

Ами другите сладки напитки като плодов сок?

Консумацията на плодов сок ​​не е свързана с риск от диабет. Всъщност, природните напитки като био плодови сокове с естествено присъстващи захари и аромати, не са показали признаци за повишен риск от диабет при здравите хора.

Патрик Улф, експерт по статистиките от Лондонския Университет Колеж, който не е участвал в изследването, заявява, че резултатът е ясен.

„Заключението е, че безалкохолните напитки, подсладени със захар, не са добри за вас – те нямат хранителна стойност и има доказателства, че пиенето им всеки ден може да увеличи риска от диабет тип 2,“ казва той в коментар изпратен по имейл.

Ясно доказаните негативни ефекти от пиенето на газирани напитки, подсладени със захар, трябва да бъде достатъчно, за да ви сплаши и да преразгледате пиенето на потенциално смъртоносните отровни напитки.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Chris Sumbs

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×