глифозат-самолет-пръска-поле

Около едно от всеки две деца се очаква да бъде диагностицирано с аутизъм до 2025 г., а научният изследовател д-р Стефани Сенеф, заключи, че причината за това би била едно от най-смъртоносните химически вещества, известно като глифозат.

Основната активна съставка в хербицида Раундъп /Roundup/ на Monsanto, глифозатът, първоначално е разработен като индустриален почистващ агент за хелатиране на тежки метали и други вещества от запушени тръби. Когато беше открито, че глифозатът може също да убие микробите,  той се трансформира в това, което в крайна сметка ще се превърне в един от най-широко използваните „убийци“ на плевели в конвенционалното земеделие.

Но проучванията, съставени от д-р Сенеф във връзка с данните, публикувани от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), разкриват, че противно на твърденията на Монсанто,  че глифозатът е „безопасен“ за хората, употребата на химикала е пряко свързана с нарастващите нива на аутизъм през последните няколко десетилетия.

Данните, публикувани от CDC през 2014 г., показват, че едно от 68-те деца сега попада в аутистичния спектър – от около 1 на 2000 деца през 1980-те. Интересно е, че аутизмът не е бил дори върху радарите на хората, докато глифозатът не се появи на сцената, тъй като честотата на заболяването се повиши рязко, успоредно с увеличеното използване на глифозат в химическото земеделие.

Освен аутизъм, глифозатът е свързан и с редица други здравословни състояния, включително с хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието (ADHD), хранителни алергии, астма, синдром на пропускливите червата, болест на раздразнените черва (IBD), болест на Алцхаймер и деменция, сърдечно заболяване и рак.

Богатите на сяра храни са сред най-големите врагове на глифозата

И не само д-р Сенеф, казва това. Международната агенция за изследване на рака (IARC) и Световната здравна организация (СЗО) заключи, че глифозатът е „вероятно канцероген“ при хората. И все пак той продължава да се пръска върху конвенционални и генетично модифицирани (GM) соя, царевица, рапица, цвекло, фъстъци и бобови растения.

Но глифозатът може просто да бъде измит от крайния продукт, нали? Грешка. Не само, че растенията поглъщат глифозат във всяка от клетките си, но може да се комбинират и с други токсини, за да се увеличи токсичността експоненциално, което води до разрушаване на хормоните, увреден метаболизъм, увредена чернодробна функция и дисбаланс в чревната микробиомера.

Ето защо д-р Сенеф подчертава важността на детоксикацията на глифозат, която според нея ще помогне да се премахне този така наречен „спящ токсин“ от тялото, за да се сведе до минимум вредата, която причинява. Докато глифозатът не се забрани напълно от селското стопанство, няма начин да го избегнем напълно, особено след като той се съдържа в почти всякакъв вид храна, която не е сертифицирана като биологична или отглеждана вкъщи далеч от химическите пръскачки.

Когато глифозатът се задържа в тялото, той пречи на червените кръвни клетки да поддържат здравословни нива на витамин С, което е важно не само за имунитета, но и за здравето на кръвоносните съдове и сърцето. Глифозатът може допълнително да доведе до мастно чернодробно заболяване, тъй като нарушава метаболизма на фруктозата и синтеза на сулфат.

Д-р Сенеф препоръчва да се консумира храна с високо съдържание на холестерол, тъй като глифозатът има тенденция да премахва този важен хранителен елемент от организма – виждайки го като хелатор заедно с другите му функции. Препоръчва се храненето с диво уловените морски дарове, органични яйца и много пробиотични храни като кисело мляко, кефир и комбуча, както и богати на сяра кръстоцветни зеленчуци, като брюкселско зеле, броколи и карфиол.

Добавки, съдържащи сярау като алфа-липоева киселина и метилсулфонилметан или MSM, също ще помогнат да се попълнят минералите, които се губят в организма в резултат на излагането на глифозат. Уверете се, също така, че  консумирате много зеленчуци, билки и подправки, включително неща като чесън, магданоз, лук, кориандър, босилек и глухарче, всички от които са мощни естествени детоксикатори.

 

Автор: Ethan Huff

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×