(NaturalNews)

Практически всичко, което е казано от общата научна общност и медиите за твърдените вреди на парниковите газове и в частност на въглеродния диоксид, изглежда, че е невярно, според нови данни на Изследователския център Лангли на НАСА. Както се оказва, всички тези парникови газове в атмосферата, които Ал Гор и всички други измамници за глобалното затопляне отдавна заявяват, че прегряват и унищожават планетата ни, въз основа на най-новите данни, всъщност я охлаждат.

Както се съобщава от Principia Scientific International (PSI), Martin Mlynczak и колегите му в NASA проследяват инфрачервените емисии от горните слоеве на атмосферата на Земята по време на и след скорошна слънчева буря, в периода 8-10 март. Това, което откриват е, че по-голямата част от енергията, освободена от слънцето по време на това огромно коронарно изтласкване на маса (CME,) се отразява обратно в космоса, вместо да се отлага в ниските слоеве на атмосферата на Земята.

Резултатът като цяло е охлаждащ ефект, което напълно противоречи на собствените твърдения на отдела по климатология на НАСА, че парниковите газове са причина за глобалното затопляне. Както се вижда от събраните данни от Сондиране на Атмосферата с Използване Широколентова Емисия Радиометрия (SABER), въглеродният диоксид (CO2) и азотен оксид (NO), които са в изобилие в горните слоеве на атмосферата на Земята, парниковите газове отразяват топлоенергията, вместо да я абсорбират.

„Въглеродният диоксид и азотният оксид са естествени термостати,“ казва Джеймс Ръсел от Университета Хамптън, който е един от водещите изследователи за първото по рода си проучване SABER. „Когато горните слоеве на атмосферата („термосферата“) се загряват, тези молекули се опитват с всички сили да отразят топлината обратно в космоса.“

Почти всичката „затопляща“ радиация, генерирана от Слънцето, блокирана от CO2 да навлиза в ниските слоеве на атмосферата

Според информацията до 95 на сто от слънчевата радиация  буквално отскача обратно в космоса от CO2 и NO в горните слоеве на атмосферата. С други думи, без тези необходими елементи, земята ще поеме потенциално опустошителни количества слънчева енергия, които наистина ще стопят полярните шапки и ще унищожат планетата.

„Шокиращото откритие ярко противоричи с така наречената теория на парникови газове, която твърди, че повече CO2 означава по-голямо затопляне на нашата планета,“ пишат Х. Шрьодер и Дж. О’Съливан за PSI. „Тези неудържими нови данни на НАСА опровергават  представата и са огромен срам за главния климатолог на НАСА, д-р Джеймс Хансен и екипа му в GISS на НАСА.“

Д-р Хансен, разбира се, е открит активист на глобалното затопляне, който помогна за запалване искрата на изкуствената истерия за изменението на климата, причинено от човека в САЩ през 1988 година. Малко след излизането на новото изследване SABER, обаче, д-р Хансен удобно се оттегля от кариерата си като климатолог на НАСА, и според сведенията сега планира да прекарва времето си „на науката“, и на „привличане вниманието на младите хора към своите заключения .“

Източник: http://www.naturalnews.com/040448_solar_radiation_global_warming_debunked.html#ixzz2UBB8GQWt

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

5 thoughts on “Глобалното затопляне фалшиво: доклад на NASA потвърждава, че въглеродният диоксид всъщност охлажда атмосферата”
  1. Това , че земята има механизми които не разбираме и ни защитава все още не бива да ни успокоява и да мърсим на воля. Според мен тези механизми се управляват от някакъв интелект и несе знае къде ще е границата на неговата търпимост към нашите безобразия.

  2. Изгаряйки въглеродни горива, ние получаваме топлина която се отделя в атмосферата.Въпроса е в количествата, ако изгорим всички въглеродни горива за наколко години, ще прегреем, ролята на учените е да определят прагът , който не трябва да надхвърляме.Мисля, че сме близо до този праг.

  3. според мене на НАСА от давна неможе да се вярва.и най-големия факт за това е ,чемного умело прекриват съществуването на извънземни.и докога хората ще вярват, че Папата е божи служител и посредник на земята.

  4. I vse pak choveka za momenta e dosta dosaden parazit, koito nesumneno suzdava dosta neudobstva na priemnika si!

Напиши коментар

Добави обява

×
×