(NaturalNews)

Много хора се опитват да се оттърват от тях, след като те започнат да изникват на моравата им. Да, става дума за глухарчетата, които често се разглеждат като на нежелани плевели. Някои от вас може да си спомнят песента на Ролинг Стоунс на име „Глухарче“, която се появи през лятото на 1967 година. Това беше може би последният път, когато глухарчето се появи в светлината на прожекторите, но сега има нова надежда, която може да го направи най-желаното  растение.Глухарчетата са тясно свързани със семейството на слънчогледовите растения, което включва над 22 000 други растителни видове, като бодили и маргаритки. Тази билка е била с много по-добра репутация в старите дни, считана от повечето за страхотен лечител. Листата на глухарчето са признати за тяхната способност да пречистват кръвта, помагат на храносмилането и възпрепятстват образуването на камъни в жлъчката. Според провежданите изследвания може да се окаже, че глухарчето е  изключителна алтернатива за резистентни на химиотерапия форми на рак.

Листата на глухарчето съдържат изключително важни витамини и минерали като витамин В6, тиамин, рибофлавин, витамин С, желязо, калций, калий, фолиева киселина, магнезий и манган. Те могат да допринесат с до 535% от необходимия дневен прием на витамин K, да не говорим за над 110% от препоръчителния дневен прием на витамин А. Смята се, че някои от неговите флавоноиди като зеаксантин и криптоксантин имат специфични лечебни свойства. Зеаксантинът  предоставя закрила на ретината, когато  тя се сблъсква със слънчевите ултравиолетови лъчи, докато криптоксантин може потенциално да защитава организма срещу развитието на ракови клетки в устата и белите дробове.

Доказано е, че глухарчето индуцира апоптоза в клетките на меланома

Според данни, резистентен на химиотерапия меланом, е най-често срещаната форма на рак в Северна Америка, засягаща млади хора на възраст между 25 и 29. Знаейки, че физическото отстраняване на меланома и до днес остава стандартна практика за такива пациенти е жизнено важно и да знаете някои проучени алтернативи. След проведени изследвания от Катедрата по химия и биохимия в Университета на Уиндзор, Онтарио констатира, че екстракт от корен от глухарче може ефективно да индуцира апоптоза в човешки меланомни клетки, без да причини каквито и да било форми на токсичност в процеса.

В първоначалното изследване, химическа реакция, създадена от екстракт на глухарче принуждава раковите клетки да започнат да се разпадат в първите 48 часа на лечение, като в нито един момент не са засегнати всички други здрави клетки. Учените разбират, че непрекъснато лечение с ниска доза екстракт от корен от глухарче е било ефективно, за да се унищожат раковите клетки. Предпроектното проучване се оказало толкова положителено, че на изследователският екип са били дадени допълнителни субсидии, за да продължи проекта.

Въпреки, че изследването е само в начален етап, 72-годишният господин на име Джон Дикарло няма нужда да бъде убеждаван в това какво чаят от глухарче може да направи за него. Г-н Дикарло претърпява агресивни лечения на рак и е страдал в продължение на три години преди медицинският екип да реши да го изпрати у дома, за да прекара малкото му оставащо време със семейството си. За негово огромно щастие, от клиниката му препоръчват да опита чай от глухарче. В рамките само на четири месеца, г-н Дикарло е в пълна ремисия, която продължава и до днес.

Автор: P. Simard

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×