(NaturalNews)

Глухарчето е често разпространен плевел, който обикновенно се счита до известна степен за  неудобство от капризните пазители на тревата. То може да расте диво навсякъде. Но този плевел със сладките си малки жълти цветя е невероятно лекарство.

То е било използвано като лечебна и профилактична билка в продължение на векове. И в момента това е една от най-добрите билки, проучвани от западната медицинска наука. До този момент научни изследвания потвърждават лекарствената стойност на глухарчето, познато в продължение на векове от билкари в древните азиатски медицински практики.

Зелените листа на глухарчето обикновено се използват като естествени диуретици, които засилват бъбречното здраве. За черния дроб имате нужда от корен на глухарче под формата на екстракти, чайове или тинктури.

Не берете глухарчетата за чайове, ако сте в силно замърсен район или сте използвали химикали в градината. По-добре е да закупите продаващите се в търговската мрежа органични диви събрани глухарчета или добавки, съдържащи екстракти.

Корен от глухарче за възстановяване и поддържане на правилното функциониране на черния дроб

Значението на черния дроб често се подценява. Но щом разберете значението му, ще започнете да се грижите по-добре за голямия орган в дясната долна част на коремната кухина. Черният дроб частично или най-вече отговаря за:

* Създаване на протеини
* Създаване на антиоксидант глутатион
* Управление на разпределението на жлъчката за храносмилане на мазнините
* Създаване на фактори за кръвосъсирване
* Премахване на токсините от няколко източника чрез филтрация на кръвта
* Принос на имунните клетки за борба с инфекциите

Добре известните сериозни заболявания на черния дроб са хепатит, чернодробна стеатоза, цироза и рак на черния дроб. Слабо функциониращ черен дроб причинява по-малко опасни симптоми на стомашно разстройство, като например газ, подуване на корема, запек или диария.

Жълтеница, пожълтяване на кожата или бялото на очите, е очевиден знак за упадък на черния дроб. Дори и необясними болки и страдания и хронична умора, може да се дължат на стрес на черния дроб. Стресът на черния дроб може да бъде до голяма степен отговорен за емоционални и психологически проблеми.

Хронична раздразнителност, депресия, яд и ненужни гневни изблици често са индикатор за лек стрес на черния дроб. Китайската медицина свързва смелостта или волята със състоянието на черния дроб.

Коренът от глухарче стимулира дроба за производството на жлъчен сок от жлъчния мехур и помага на черния дроб за контрол на освобождаването на жлъчка от жлъчния мехур за храносмилателни цели, по-специално мазнини. Доброто храносмилане е основата за добро здраве.

Коренът от глухарче запазва кръвоносните пътища за детоксикация на черния дроб отворени, които някои медикаменти затварят.

Листа на глухарче за здрави бъбреци

Бъбреците са два, големи колкото юмрук и с форма на боб органи, разположени в долната част на гърба, един от всяка страна. Тяхната основна функция е филтрираране на кръвта и премахване на токсините чрез урината. Те също помагат за регулиране на кръвното налягане и електролитния баланс, докато помагат на черния дроб с производството на червени кръвни клетки.

Бъбречните проблеми и стрес на черния дроб са с подобни симптоми. По принцип, токсините започват да се връщат в кръвта, защото не биват отстранени.

Годните за консумация листа на глухарче могат да се използват в салати или задушени. Сокът от глухарче е с високо съдържание на минерали, особено магнезий. Възможно е да се поръча течен зелен екстракт от глухарче, който може да се добавя към вода или сок.

Листата от глухарче за чайове са били използвани в няколко култури в продължение на много години като лек естествен диуретик. Това предпазва бъбреците от натрупване на отпадъчни продукти и  пази тъканите на организма от задържане на прекалено много течности. Обикновено, потъмняване на урината показва ниво на дехидратация. Консумацията на повече чиста вода може  да поправи това.

Има и други диуретици, които ви карат да пикаете. Но глухарчето предлага повече хранителна защитна подкрепа от другите. Глухарчето също помага за възстановяване на увредена тъкан и предпазва от възпаления. То също така помага при прочистването на кръвта, подпомагайки черния дроб с тази задача.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *