(NaturalNews)

Няма съмнение, че телата ни не са били предназначени да се борят с броя на токсините, на които сме изложени всеки ден. Нарастването на честотата на рак е достатъчен барометър за подбуждане на страх. Можем също така да намерим предупреждение във възхода на астма, аутизъм, хиперактивност, деменции и автоимунни заболявания. Та как да оцелеем или още по-добре, да постигнем оптимално здраве?

Какво да ядем в токсичния свят

Първо и преди всичко, яжте органична храна, когато е възможно. Не е толкова трудно да се досетим за това. Защо бихте искали да добавяте хербициди, фунгициди и пестициди в тялото си?

Ако ядете месо или млечни продукти, не забравяйте, че ядете храни от върха на хранителната верига. Биологичното е жизнено важно за месни и млечни храни. Ако ядете конвенционални храни, вие сe излагатe на всички токсини, които са натрупали животните, които включват изброените по-горе плюс ГМО, антибиотици и хормони.

Не поглъщайте изкуствени химикали. С други думи, не яжте никаква храна с изкуствени овкусители, оцветители или консерванти. Не на бутилхидрокситолуол (BHT), бутил хидрокси анизол (BHA), мононатриев глутамат (MSG), ГМО или транс-мазнини. И ако искате имунната ви система да работи правилно, стойте далеч от преработена захар – всички преработени захари. Основното е това: яжте истинска храна – непреработени, пресни, органични, цели храни, наситени на хранителни вещества. Възможно най-добрия режим на хранене е 80% или повече от диетата да се състои от сурови продукти, повече зеленчуци, отколкото плодове.

Пийте чиста вода – дестилирана или изворна вода е най-добре. Най-малкото, което можете да направите е да филтрирате водата.

Диетата е най-важният фактор за нашето оцеляване – тя е в основата на доброто здраве. Дори в една помийна яма на екологична токсичност (Окинава), добрата диета е причина за ниска заболеваемост от рак. И все пак същите тези хора бягат в САЩ, приемат Западната диета и процентите им на рак стават същите като на хората, живеещи там.

Как да се готви и съхранява храната

Не използвайте микровълнова печка и никога не гответе в алуминий. Не използвайте съдове за печене с незалепващо покритие от всякакъв вид. Има нови незалепващи тенджери и тигани, но защо да рискуваме? Използвайте чугун, стъкло, емайл, керамика и неръждаема стомана. Чугунът е оригиналният незалепващ тиган. Ако го поддържате правилно, чугунът винаги е лесен за почистване. Дори ако храната залепне за него, десет минутно накисване в топла вода е всичко необходимо, за да се отпусне напълно храната. Бързо забърсване и е отново чист.

Не гответе на висока температура и не гответе бързо, освен ако не варите, запарвате или използвате тенджера под налягане.

Гответе с цели билки, които имат качества на суперхрани като куркума, джинджифил, чесън, лук и риган.

Не гответе толкова често. Подготвяйте сурови ястия и яжте много сурови продукти и големи салати с гореспоменатите билки.

Съхранявайте остатъците в стъкло, а не пластмаса. Химикалите от пластмасите проникват в храната. И направете всичко възможно да избягвате купуването на храна в пластмасови съдове. Отново, целите храни избягват въпроса с опаковането, който е често използван за преработените храни.

Не замърсявайте вашата среда

Когато е възможно, обграждайте се с нетоксични мебели, килими, бои и др. Но тъй като не можем винаги да поемем контрола върху това, което вече е вградено в околната ни среда, най-малкото, което можем да направим, е да избягваме добавянето на токсичен товар в нашите домове. Използвайте естествени почистващи препарати като оцет, сода бикарбонат и лимони или купувайте почистващи препарати без токсини. Не използвайте освежители за въздух. Ако е необходимо, използвайте етерични масла или варете цитрусови кори на печката за освежаване на въздуха.

Не добавяйте токсини в тялото си през кожата

Кожата ни поглъща всичко, което поставяме върху нея. Така че избирайте органични продукти за кожата – сапуни, шампоани, балсами, кремове за бръснене, лосиони и грим. Използвайте масла за лосиони (като кокосово или бадемово масло).

Убийте Кандида и правете детоксикация най-малко два пъти в годината

Детоксикацията два пъти в годината е необходимост, дори когато живеем чист живот, доколкото е възможно. Има твърде много токсини в храната, водата и въздуха, за да пропуснем тази възможност, да очистим организма. За повече информация за детоксикация, вижте Как да убием Кандида и балансираме чревната флора и Евтина и лесна детоксикация.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *