(NaturalNews)

Гъбата Пуешка Опашка или Разноцветен Траметес (Trametes versicolor), кръстена на шарените си вълнообразни ивици, е известна със своите силни антивирусни, антимикробни и антитуморни свойства. Тези свойства се приписват на два полизахарида, полизахарид-К (PSK), известен също като крестин и полизахарид-P (PSP). Японското правителство одобрило използването на PSK през 1980 за лечение на някои видове рак и в момента се използва заедно с хирургия, химиотерапия и лъчетерапия. PSK е показал значително удължено оцеляване от пет години или повече при рак на стомаха, на дебелото черво/ректума, хранопровода, назофаринкса и белия дроб (недребноклетъчни видове) в японски проучвания от 1970 г. насам.

Полизахарид пептид (PSP) е открит наскоро и е изследван главно в Китай. В двойно-слепи проучвания: PSP  – значително удължена петгодишната преживяемост при пациенти с рак на хранопровода. Полизахарид-P значително подобрил качеството на живот, осигурявайки значително облекчаване на болката и повишен имунен статус при 70-97 процента от пациентите с рак на стомаха, хранопровода, белите дробове, яйчниците и шийката на матката.

Двата полизахарида PSK и PSP подсилвали производството на имунни клетки и облекчавали симптомите на химиотерапията. Проучванията показват, че PSP може да забави растежа на някои тумори и да помогне за защитата на имунната система, по-специално от въздействието на лечение на рак.

Съединените щати също започнаха наскоро проучването на тази мощна гъба. Ново изследване на стойност  $5,400,000 се фокусира върху гъбата пуешка опашка. То се води от Университета Бастир, Университета на Вашингтон и други и е финансирано от Националния Институт по Здравеопазване (NIH). Американската Агенция за Храните и Лекарствата (FDA) одобрила клиничното изпитване за екстракт от пуешка опашка, където ще позволят на пациенти с напреднал рак на простатата да го приемат заедно с конвенционалната химиотерапия. На друга група пациенти ще бъде давано плацебо с химиотерапията.

Освен това, седемгодишно проучване, финансирано от Националния Институт по Здравеопазване и отчетено през ноември 2010 г. установило, че използването на гъбата Разноцветен Траметес значително засилило имунитета на жени, които са били лекувани за рак на гърдата. Изследователи от Университета на Минесота и Университета на Бастир провели изследване при жени с етапи I-III рак на гърдата, които са завършили химиотерапия или лъчева терапия. Резултатите показват, че имунната система се засилва при жените, които са приемали дневни дози от пуешка опашка във форма на хапче и че нито един от пациентите не претърпял никакви странични ефекти. Действителният продукт, използван в проучването е Host Defense Turkey Tail от фирмата Fungi Perfecti.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Julie Diaz

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×