(NaturalNews)

Евреите избягват свинско месо и продукти от свинско месо като хранителен принцип, обсъден в Библията. Левит ясно заявява, че прасетата не са чисто месо, защото не преживят. Съвременната наука показва, че прасетата носят много високо токсичен товар, което ги прави опасни за консумация от човека.

„И прасето, макар че има разделени копита, не преживя; то е нечисто за вас.“ Левит 11:07.

Библията предупреждава евреите за нечисти храни и обосновката за нечистотата. Прасетата са мръсни животни, които безмилостно изчистват всичко, с което влизат в контакт във фермата. Те са известни не само с консумирането на хранителни отпадъци, насекоми и собствените си изпражнения, но ​​също така канибалистично ядат собствените си мъртви трупове. Дори понякога убиват и ядат малките си.

Благодарение на техния начин на живот, те крият огромни количества вируси и паразити. Прасетата са известни като първични носители на следните патогенни организми, които могат да създадат много сериозни здравословни проблеми:

  • Свинска тения
  • PRRS (свински репродуктивен и респираторен синдром)
  • Нипавирус (Nipah virus)
  • Менангъл вирус (Menangle virus)
  • Хепатит E вирус (HEV)

Разследване на Consumer Reports установило, че 69% от всички изследвани проби сурово свинско са били замърсени с големи количества опасни микроорганизми като Йерсиния ентероколика (Yersinia enterocolitica). Тази бактерия причинява треска и стомашно-чревен стрес и би могла да доведе до фатална инфекция.

Защо свинското месо е толкова токсично?

Животните, които „преживят“, както се казва в Библията са наречени преживни животни. Тези животни едва дъвчат храната при първото поглъщане. Но те имат четири стомаха, които смилат и повръщат храната чрез специален процес, който позволява пълно храносмилане. Основните преживни животни са крави, овце и кози.

Храносмилателната система на прасето е уникална с това, че метаболизира храната много бързо през стомаха в процес, който отнема около четири часа. На една крава ѝ трябват 24 часа, за да смели каквото е изяла и е в състояние да се отърве от излишните токсини по време на храносмилателния процес. Храносмилателната система на прасето не позволява това и токсините се пренасят в мастните клетки и органи на самото прасе.

Прасетата, също така, нямат потни жлези. Изпотяването е ключов метод, който тялото използва за детоксикация, а прасето не е предназначено да се поти. Когато консумираме свинско месо, ние получаваме всички тези патогенни микроорганизми и токсини в нашата система.

Свинските продукти от животни, хранени на пасища са много по-безопасни, но все пак, животното просто не е предназначено да премахва ефективно токсините. Много от тези токсини не се неутрализират дори с методи на готвене на висока температура. Методите за готвене на висока температура произвеждат хетероциклени амини в месото и увреждат голяма част от основните мазнини, което прави свинското месо, шунката или бекона силно канцерогенни.

Дали съобщението на Библията да се избягва консумацията на нечисто месо, е необходимо за намаляване на инфекцията и хронични здравословни проблеми? Въз основа на характера на свинете и токсичния товар, който носят, изглежда, че това е най-добрият съвет за оптимално здраве.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. David Jockers

By admin

5 thoughts on “Дали Библията е била права, че свинското наистина не е чисто месо?”

Напиши коментар

Добави обява

×
×