(NaturalNews)

Със сигурност има много ползи от удобствата, на които се радва обществото през последните няколко десетилетия. Хората могат да грабнат ядене за броени минути или да го получат доставено до вратата им; да се свържат с някого почти навсякъде; да пътуват големи разстояния в кратки периоди от време; и да се наслаждават на светлина само с превключване на ключ.

Въпреки това, обществото тепърва започва да вижда отражението на това повишено удобство, и със бързо повишаващите се заболявания, като рак, хората трябва да си зададат въпроса, дали тези удобства наистина си заслужават?

Храна от микровълнова фурна

Микровълните са форма на електромагнитна радиация, която създава електромагнитно поле с микровълнова честота приблизително 2.4 GHz. За да може нещо да се загрява в микровълнова фурна, то трябва да съдържа вода, тъй като вибрацията на тези водни молекули с невероятна скорост е това, което създава триенето, отговорно за загряване на храната.

Структурите на тези водни молекули се разкъсват и деформират интензивно. Това драстично се различава от другите методи на готвене, които загряват храните чрез прехвърляне на топлина отвън навътре.

И така, какво означава това за вашата храна? Вижте тези констатации, които са били в резултат на задълбочено проучване на микровълновите печки от руснаците след Втората световна война:

• Микровълновата обработка на мляко и зърна, произвежда канцерогенни вещества чрез преобразуване на аминокиселини.
• Микровълновата обработка на приготвени меса причинява образуване на причиняващи рак агенти като d-Nitrosodienthanolamines.
• Микровълновата обработка на плодове за размразяването им превръща фракции на глюкозид и галактозид в канцерогенни вещества.
• Много кратко излагане на сурови, варени или замразени зеленчуци превръща техните растителни алкалоиди в канцерогени.

Установено е, че структурното разграждане на тези храни, води до 60-90% намалена хранителна стойност и значително понижаване на бионаличността. При готвенето им в конвенционална опаковка също изтичат химикали в храната, създавайки още по-голяма токсична бъркотия.

Опитайте вместо това да използвате добрата старомодна печка.

Клетъчни телефони

Клетъчните телефони са друг източник на нейонизиращи електромагнитни лъчения, които могат да се абсорбират от тъканите и клетките, които влизат в пряк контакт с телефона, като на главата и шията. Световната здравна организация (СЗО) класифицира радиочестотните електромагнитни полета като възможен канцероген от Група 2B.

Шведско проучване показва, че хората, които използват мобилни телефони за повече от една година са били със 70 процента по-голям риск от рак на мозъка, от тези, които са ги използвали за една година или по-малко. Установено е, че тези, които са ги използвали за повече от 25 години имат 300 процента по-голям риск от рак на мозъка, отколкото хората, които са ги използвали в продължение на година или по-малко.

Опитайте се да държите мобилния телефон на разстояние от тялото си, използвайте високоговорителя или слушалки, когато е възможно, и го изключвайте, когато не се използва.

Бързо хранене

Бързото хранене е пристрастяване, от което много хора не могат да се откъснат. Удобството да не се налага да се готви собствена храна, или дори да се почиства, го прави незабавно привлекателно.

Бързите храни са пълни с известни канцерогенни агенти, като например ГМО, нитрити, рафинирана захар, химични подсладители, бели рафинирани брашна, хидрогенирани мазнини, антибиотици и хормони и изкуствени оцветители и цветове. Назоваваме само няколко от тях. Този химичен и смущаващ червата коктейл създава среда за процъфтяване на рак.

В допълнение към тези три неща, хората също заменят с рак удобството на автомобили, фабрики, дори и ваксини. Очевидно е, че ракът е заболяване, направено от човека, и за да се обърне или избегне това, хората трябва да се движат по по-естествен начин за оптимално здраве.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×