(NaturalNews)

Много от нас се страхуват от зъболекаря. Звукът на бръмчащата машинка е достатъчен, за да получите сърцебиене, а миризмите и неудобството от работата върху зъбите не правят записването на час при зъболекаря по-лесно.

Ако това не е достатъчно, разбирането на честите стоматологични процедури и колко от тях се провеждат също дават на хората повече причини да избягват зъболекаря. Кой може да ги вини, като се има предвид това, което вече знаем за две чести дентални процедури?

Проблемът с кореновите канали

Зъбите са подобни на други органни системи в организма, тъй като се нуждаят от кръвен поток, лимфен и венозен дренаж, и нервни инервации. Кореновите канали, обаче, са мъртви зъби, и могат да се превърнат в един от най-лошите източници на хронична бактериална токсичност в тялото ви.

Имайте предвид, че ако който и да е друг орган от тялото ви умре, той ще трябва да бъде отстранен, за да не се установят бактерии и гангрена и да ви убият, но за съжаление, мъртвите зъби обикновено се оставят вътре в тялото. Зъбите имат корени с основни канали и странични канали, а в тези странични канали има нерви. Когато се лекува коренов канал, нервите от основните канали се премахват, но до страничните канали няма достъп, като това оставя мъртви нерви в тези пространства.

В тези странични канали живеят анаеробни бактерии, които не изискват кислород, за да оцелеят и отделят токсини, които причиняват хронична инфекция. Притокът на кръв и лимфните съдове, които заобикалят тези зъби оттичат тази токсичност и ѝ позволяват да се разпространява по цялото тяло. Това ѝ позволява да нахлува в органи и да предизвика всякакви болестни процеси като автоимунни заболявания, рак, синдром на дразнимото черво, депресия и др.

Колкото по-дълго остават в тялото ви тези зъби, толкова по-компрометирана става вашата имунна система. И не си мислете, че антибиотиците ще работят – тези бактерии са защитени вътре в мъртвия зъб.

Ако заразеният зъб изисква да бъде отстранен по някаква причина, помислете за холистичен зъболекар, който използва техника за отстраняване, която премахва лигаментите и материалите за да насърчи зарастване без инфекция.

Токсичността на зъбните амалгами

Денталните амалгами могат да отделят живак, калай, мед и сребро в организма. Тези метали имат различна степен на токсичност, и когато се използват като пломби за зъби, могат да корозират или отделят метални йони. Тези йони след това мигрират от зъба до корена, устата, костите, съединителната тъкан на челюстта и накрая в нервите. Това им позволява да пътуват в централната нервна система, в която йоните ще пребивават постоянно; разрушавайки нормалното функциониране на тялото, ако не бъдат отстранени.

Всички метали, използвани за възстановяване на зъбите са токсични, но най-вредни са живачните зъбни амалгами (сребърни), използвани за запълване. Тези „сребърни пломби“ съдържат 50 процента живак и само 25% сребро. Живакът е бил признат като отрова от 1500-те години насам, но въпреки това е бил използван в стоматологията от 1820-те години.

Както правилно посочва Ричард Д. Фишър, D.D.S., „Не се чувствам комфортно с използването на вещество (живачни амалгами), определено от Агенцията за защита на околната среда (EPA) като опасен отпадък. Не мога да го хвърля в кошчето, да го заровя в земята или да го изхвърлям на сметище, но казват, че е добре да го слагам в устата на хората. В това няма никаква логика“.

Също така имайте предвид, че поради минералното си съдържание, слюнката в устата е електропроводима. Когато слюнката си взаимодейства с пломбите на зъбите, съдържащи метал, се създава батерия, причиняваща ефект, известен като електрогалванизъм. Това е просто електроенергия, генерирана от пломбите на човека.

Слюнката действа като проводник и различните метални пломби се опитват да се неутрализират взаимно, за да балансират електрическия заряд. Това кара токсични материали от пломбите да ерозират и да проникват в тялото.

Ето защо е важно да избягвате живачните пломби и да отстраните правилно вече съществуващите такива чрез биологичен зъболекар.

Как да почистите естествено здравето на устната кухина

Един от най-лесните начини да започнете почистване на здравето на устната ви кухина е да консумирате по-наситени с хранителни вещества цели, биологични хранителни продукти. Направете това като се лишавате от брашна, захари и преработени храни, които създават киселинност и в крайна сметка пречат на нормалното усвояване на хранителни вещества.

Следвайки това ще трябва да обмислите как да възстановите здравето на зъбите си без коренови канали, метални пломби и флуоридни лечения. За да научите по-естествен подход за лечение на проблеми със зъбите и подобряване на здравето на устната кухина, вижте Борете кухини и гингивит естествено с домашно приготвени средства за орално здраве.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *