(NaturalNews)

Високото кръвно налягане или хипертония се счита за висок рисков фактор за инфаркт и инсулт, както и за бъбречна недостатъчност. Много хора имат високо кръвно, но повечето не знаят, тъй като обикновено няма симптоми за това.

Показанията на кръвното налягане са в две поредици от цифри. Горната граница, систолично налягане, показва налягането върху стените на артериите, когато сърцето бие. Долната граница, диастолично налягане, показва налягането върху стените на артериите между сърдечния ритъм.

Нормалното кръвно налягане е 120/80. Над тази граница до 140/90 се счита за предварителна хипертония, докато над 140/90 е хипертония. Но хората с нормално здраве в зоната на предварителна хипертония не се считат за изложени на риск от инсулти, сърдечна или бъбречна недостатъчност.

Тези, които са с наднормено тегло или диабет са с по-висок риск от високо кръвно налягане. Повече от половината от населението с високо кръвно са диабетици. Мъжете са по-склонни да имат високо кръвно, и тези, които пушат и пият алкохол прекомерно, са по-склонни да имат високо кръвно.

Фармацевтичните лекарства с деконгестанти, НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства), като ибупрофен, стероиди, хапчета за контрол на раждаемостта и антидепресанти е вероятно да повишат кръвното налягане. Медицината счита потреблението на сол/натрий  като основен фактор за високо кръвно налягане….

Но полуфабрикатите или бързите храни представляват над 80 процента от приема на натрий, използвайки токсично обработена сол, смесена с други вредни за здравето добавки като високо-фруктозен царевичен сироп, транс-мастни киселини и масла, които са по-отговорни за причиняване на високо кръвно налягане, отколкото чистата, необработена морска сол.

Храни, които могат да помогнат за намаляване на високото кръвно налягане

(1) Лют червен пипер (Кайен). Използването му с храна е добро за намаляване на кръвното налягане, макар и да не се чувства така.

Експертите билкари д-р Кристофър и д-р Шултц препоръчват вземане на една чаена лъжичка от най-малко 40,000 SHU лют червен пипер на прах два пъти дневно, смесен с вода, за подпомагане на пълното здраве на сърцето.

(2) Хибискус или Ямайка (hu-my-ca) чай с лед е добре известен като освежаваща напитка в Карибските острови, Южна Америка и Мексико. Клинично доказан за понижаване на високо кръвно налягане. Можете да намалите пламъка, излизащ от устата ви, от лютия червен пипер със студен чай Ямайка и да удвоите ползите.

Сухи листа от цветя хибискус се използват за направата на чай. Може да ги има в някои хранителни био магазини. Най-вероятно ще ги има в специализирани магазини за испанска храна. Или можете да ги поръчате онлайн.

За направа: Просто покрийте плътно дъното на голям съд с листенца, след което налейте гореща (не вряща) вода върху тях. Покрийте и оставете да се киснат половин час. Прецедете, наливайки в стъклен съд, след това съхранявайте в хладилник и използвайте когато пожелаете.

(3) Проучване на медицински център в Луисвил установява, че лека закуска стафиди три пъти дневно може да намали кръвното налягане сред хората, в групата с прехипертония. Невероятно е, но те ​​дори използват преработени закуски, съдържащи стафиди.

(4) Американската Асоциация за Сърдечни Заболявания е открила чрез изследвания, че консумацията на три кивита на ден намалява високото кръвно.

(5) Американското Химическо Дружество твърди за лилавите кореноплодни зеленчуци, като например лилави картофи, че имат химични свойства, които намаляват кръвното налягане.

(6) Проучване на Florida State University установява, че динята намалява кръвното налягане. В допълнение към приносът на калий на динята, те намерили специфична аминокиселина, която спомага за намаляване на кръвното налягане.

(7) Като говорим за калий, не забравяйте да ядете банани. Медицинското Училище в Харвард съобщава в проучване в Обединеното кралство, че определени храни, съдържащи калиев нитрат са дори по-добри от добавките с калиев хлорид за понижаване на кръвното налягане.

(8) Както билкари, така и лекарите се съгласяват със способността на Глогинките за понижаване на кръвното налягане. Чаят от глогинки в китайското домакинство е тоник за сърцето в продължение на векове. Ако не можете да откриете глогинки намерете китайски магазин, поръчайте онлайн или използвайте добавки екстракт от глогинки.

(9) Можем ли да забравим шоколада? Той трябва да бъде био и черен или горчив, без мляко и с много малко захар. Да, това е изследвано, има съединения в какаото, които разширяват кръвоносните съдове и понижават кръвното налягане.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

2 thoughts on “Девет храни, които понижават кръвното налягане”
  1. защо в едни статий казват че лютият червен пипер и зеления чай са вредни при високо кръвно а в други че са полезни откъде да знаем кое е вярно и на кого да вярваме

  2. Чела съм ,че точно с лют червен пипер / кайен / са спасявани хора от инфаркт и инсулт.

Напиши коментар

Добави обява

×
×