Знаете ли, че дезодорантите, които ползвате против изпотяване може да причинят рак? Съставките им са били открити в сърцевината на тумори при рак на гърдата. Доказано е, че алуминият в такъв вид продукти е труден за детоксикация. Нашите подмишници са предназначени да се потят, за да се премахват токсините. Когато тази способност е блокирана от даден продукт, токсините се натрупват. В допълнение към токсините, добавете и алуминий, който  се намира в продуктите против изпотяване и се получава една смъртоносна комбинация. Парабените и тежките метали, използвани във всички такива продукти остават в меките тъкани.

За детоксикация на зоната на подмишниците има няколко неща, които може да се направят. Първо, спрете добавяне на алуминий към чувствителните тъкани, като изберете да използвате натурален продукт. Второ, прилагайте ябълков оцет, хамамелис, Епсом сол или лимон. Може да се използва маска от бентонит като се остави да изсъхне, преди измиване. Друг съвет е да се вземе добавка на хлорофил, която вътрешно намалява токсини и миризми. Кокосовото масло ще изтегли токсините и ще успокои чувствителната кожа. Детоксикация на областта на подмишницата се прави веднъж на месец.

След детоксикация на областта на подмишницата, намаляването на мириса на тялото може да бъде лесно.

Тук е една от любимите ми рецепти за домашно приготвен дезодорант. Лошата миризма на потта се дължи, всъщност, на тежки метали, а не на потта сама по себе си.

Натурален дезодорант против изпотяване

  • 60 мл хамамелис
  • 10 капки екстракт от семки на грейпфрут
  • 10 капки етеричното масло от Кедър вирджиния
  • 10 капки етерично масло от Лавандула

Можете да използвате всички етерични масла, които обичате. Някои от любимите ми са лимонова трева, лимон, сладък портокал, сандалово дърво и тамян.

Смесете в спрей бутилка, разклатете и използвайте!

Хамамелис е невероятна съставка за природен дезодорант. Хамамелис има естествено охлаждащо действие, детоксикира и бори миризма сам по себе си.

 

Автор: herbymama

Източник: http://blogs.naturalnews.com/antiperspirants-cause-cancer-natural-deodorant-recipe/

Напиши коментар

Добави обява

×
×