(NaturalNews)

Можете ли да повярвате, че авокадото се счита за перфектна храна от много хранителни експерти? Мнозина го считат за суперхрана.

Изненадани ли сте, че това не е наистина зеленчук, а плод. В Северна Америка се нарича алигаторска круша, поради своята форма и тъмно зелена груба обвивка. Въпреки, че авокадото съдържа много калории, това са богати на хранителни вещества калории. А мазнините са здравословни за сърцето мононенаситени мазнини и омега-3. Освен здравословните му действия, има много начини да се насладите на авокадото от няколко рецепти за гуакамоле, до смесване в салати и използване като заместител на месо в сандвичите.

Въпреки, че е най-добре да купувате биохрани, не е задължително да правите това с авокадото. До момента няма произведено ГМО авокадо, и Работната Група на Околната Среда (EWG) включва неорганичното авокадо в техния „чист 15“ списък, с най-малък установим остатък от пестициди храни (http://www.ewg.org/foodnews/).

Авокадо и ползи за здравето

(1) Здрав мозък: Д-р Даниел Г. Амин, автор на Променете Своя Мозък, Променете Живота Си, счита авокадото като една от най-добрите здравословни храни за мозъка, които могат да помогнат за предотвратяване на болестта на Алцхаймер. Фолиевата киселина в авокадото допринася за предотвратяване на образуването на мозъчни заплитания, които се считат за фактор за болестта на Алцхаймер.

Авокадото комбинира здравословни за мозъка омега-3 мастни киселини с естествен витамин Е, което е клинично доказано, че предотвратява напредване на болестта на Алцхаймер и дори обръща посоката към ранните й етапи.

(2) Здраво сърце: Авокадото е богато на мононенаситени мазнини, които стимулират здравето на сърцето и помагат за намаляване на кръвното налягане. Мононенаситените мазнини в авокадото, съдържат фитонутриент бета-ситостерол, за който е клинично доказано, че понижава лошия холестерол (LDL) и нивата на триглицериди в кръвта, докато повишава добрия холестерол (HDL).

Витаминът В6 и естественото високо количество на фолат помагат за регулирането на хомоцистеина, който, ако е висок, е предвестник за лошо здраве на сърцето. Естественият витамин Е и главният антиоксидант глутатион, в основата на мононенаситената мазнина, олеинова киселина в авокадото, също се признават за усилващи здравето на сърцето.

(3) Бременност: Фолиевата киселина обикновено се препоръчва за бременни жени, за да помогне на плода да развива мозъка и други жизненоважни органи. Но някои здравни експерти смятат синтетично извлечената фолиева киселина за проблем. Вместо това, те препоръчват използване на естествен фолат.

Също така, фолатът намалява риска от инсулт, според проучване върху хора, които ядат богати на фолат храни.

(4) Здраве за очите: Авокадото съдържа каротеноида лутеин, антиоксидант, който се специализира в защитата на очите от увреждане от оксидативен стрес, което води до лошо зрение, катаракта и дегенерация на макулата.

(5) Кръвно налягане: Комбинацията от високо съдържание на калий в авокадото, с 30 на сто повече от банана, и омега-3 олеинова киселина са от полза за намаляване на кръвното налягане.

(6) Кръвна захар: Мононенаситените мазнини на авокадото могат да предотвратят или обърнат инсулиновата резистентност, източник на диабет тип 2. Високото съдържание на разтворими фибри в авокадото помагат да се предотврати повишаването на кръвната захар.

(7) Противовъзпалително: Възпалението се счита за основа на повечето незаразни заболявания. Авокадото има изобилие от растителни фитонутриенти полифеноли и флавоноиди, които са противовъзпалителни агенти.

(8) Против-стареене: Антиоксидантът глутатион поддържа черния дроб и нервната система. Той е отговорен за снабдяване и рециклиране на други антиоксиданти в организма. Той е от съществено значение за силна имунна система, а авокадото е една от малкото храни, които съдържат значително количество глутатион.

(9) Храносмилане: Хранителните вещества и ензимите в авокадото намаляват възпаленията в стомаха и лигавицата на тънките черва. Това също подобрява способността на организма да усвоява каротеноиди и хранителни вещества.

Участници в проучване, които ядат салати с авокадо абсорбират пет пъти размера на каротеноиди, отколкото тези, които не включват авокадо. Каротеноидите включват бета-каротин и ликопен. Бета каротинът е предшественик на витамин А, а ликопен е съединение, което намалява пристъпи и рискове от рак на простатата.

(10) Рак: Авокадото може да помогне за предпазване от рак на простатата и гърдата.

Това достатъчно ли е? Вземете малко авокадо и му се наслаждавайте с морска сол, зехтин, лимон, оцет или по какъвто начин ви доставя удоволствие!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *