(NaturalNews)

Замърсителите във въздуха, храната и водата атакуват нашите клетки и дори ДНК-то ни, като допринасят за заболявания и стареене. Когато токсичноста в тялото ни достигне прага, често започваме да проявяваме симптоми, като чести настинки, раздразнение на очите, главоболие, умора и много други. За да се насладите на по-добро здраве, направете детоксикацията дневна, седмична или месечна практика. Запознайте се с пет начина, изброени по-долу, за да намерите удобен и ефективен за вас метод.

Упражнения

Кожата е най-големият детоксикиращ орган на тялото, премахващ токсините чрез потта. Загряващи кардиоупражнения като танци или тичане ще насърчат лек прочистващ ефект. Повишеният прием на кислород по време на тренировка също допринася за детоксикация. Уверете се, че се къпете след тренировка, за да се гарантира, че съединенията в потта няма да се абсорбират отново. За по-интензивно почистване, опитайте Бикрам йога, също така известна като гореща йога, която се извършва в затоплена стая.

Прочистване с ниацин

За да извлечете максимална полза от посещението на сауна, опитайте прочистване с ниацин, всеки ден в продължение на седем дни. Тази мощна техника дори помага да се прекъсне зависимост. Първо вземете един грам витамин С и 100 мг ниацин или витамин В3. След 15 минути започнете аеробни упражнения и продължете в период от 30 минути. Прочистването от ниацина ще се покаже, когато кожата ви започне да става ярко червена. Когато това започне, влезте в сауната. Останете в продължение на 20 или 30 минути и пийте вода, колкото е необходимо. Излезте при първите признаци на отпадналост. Тази практика не се препоръчва за тези със сърдечни заболявания, освен ако не е намесен лекар.

Търкане с гореща кърпа

Търкането с гореща кърпа (изтривалка) е прост и облекчаващ начин за прочистване на дневна или седмична база. На сутринта, след работа или преди лягане, накиснете кърпата под гореща вода, изцедете я и търкайте енергично тялото си за пет до десет минути. Триенето изчиства мъртвите клетки на кожата, а топлината отваря порите и подпомага разграждането на мазнините.

Детоксикираща вана

За друг по-строг режим на детоксикация, вземайте детоксикираща вана два пъти дневно в продължение на три-четири дни. Добавете четири чаши английска сол, две торбички детоксикиращ чай и две торбички на храносмилателен чай или добавете четири отворени капсули храносмилателни ензими във водата. Тази вана не е само почистваща, но също така неутрализира излишната киселинност в организма. За по-релаксиращо изживяване, добавете три пипета екстракт от кава-кава и няколко капки етерично масло от лавандула или и двете.

Елиминираща диета

За дълготрайно решение на хронични здравни проблеми като конгестия и мозъчна мъгла, една елиминираща диета може да бъде от помощ за ефикасно прочистване. На най-основно ниво, елиминирайте обикновените храни, които окисляват и допринасят за токсичност на тялото, като рафинирана захар, пържени храни, месо и млечни продукти. Алергените като глутен, пшеница и царевица, също могат да бъдат премахнати, за да се види дали ще се подобри енергията и/или храносмилането. За по-мощно прочистване, преминете към диета, лишена от преработени храни и яжте само плодове, зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести храни и бобови растения. Следващата стъпка е да се въздържате от готвени храни и да се ядат само храни в естествен и по-хранителния им суров вид. В другия край на прочистващия спектър е постене със сок, състоящо се от прясно изработени плодови и зеленчукови сокове. Започнете пречистващата диета, с малки промени, за да се избегне прекомерен дискомфорт. Трябва да се консултирате с вашия лекар и самостоятелно да се образовате преди предприемане на прочистване.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Linn Cole

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *