(NaturalNews)

Телата ни са обект на много вредни химикали от въздуха, който дишаме, храната, която ядем и продуктите за грижа за тялото, които някои от нас налагат върху кожата си. Ако тези токсини останат в организма, възможно е нашите органи да станат все по-токсични, което води до всякакви видове възможни заболявания. Възможно е да се разпознае, кога тялото може да има нужда от детоксикация. Ако се чувствате мудни, подути, изпитвате болки в ставите, имате мозъчна мъгла или просто трябва да се отпуснете, детоксикиращата вана може да е точно това, от което имате нужда!

Съставки:
1/4 чаша от всяка съставка и се добавят 20-40 капки етерично масло от лавандула.

Магнезиеви люспи
Магнезиевите люспи добавени към ваната позволяват на тялото да абсорбира магнезий през кожата. Магнезият е необходим за функцията на сърцето, костната плътност, мускулни спазми, здрав сън, много метаболитни реакции в организма и много повече. Много хора са с дефицит на магнезий и това е чудесен начин да получите магнезий в организма и да се отпуснете в същото време.

Бентонитова глина
Бентонитната глина помага в процеса на детоксикация, стимулирайки лимфната система за дълбоко прочистване чрез издърпване на токсините през кожата.

Сода бикарбонат
Содата за хляб помага за отделяне на токсините от лимфната система. Содата бикарбонат не само помага за успокояване на кожни обриви, тя помага да се възстанови киселинно/алкалния баланс в тялото. Известна е също, че противодейства на ефектите от радиация.

Английски сол
Английската сол се използва като метод за детоксикация. Магнезиевият сулфат, който е в солите помага за детоксикация с лекарствени и почистващи действия, все едно се накисвате в горещ серен извор. Английските соли помагат да се отпуснат мускулите, докато издърпват токсините.

Етерични масла
Използвайте някои от любимите си етерични масла. Лавандулата е най-популярната във ваните за детоксикация, тъй като успокоява кожата и помага при кожни раздразнения, порязвания, ожулвания и натъртвания. Също така  помага за отпускане и успокояване на нервната система.

Допълнително по избор
Можете да добавите също и ябълков оцет, тъй като балансира тялото и го връща обратно в алкално състояние. Също така, успокоява и омекотява кожата. Хималайската розова сол помага да се отърве тялото от токсини, както и помага при кожни проблеми, болки в ставите, ухапвания от насекоми, възпаления от отровен дъб/бръшлян и много повече.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Alex Du Toit

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *