(NaturalNews)

Изтеглянето с олио е древен Аюрведически народен лек, който включва плъзгащо движение на олио в устата (жабурене), за да се изтеглят токсините от тялото. Макар, че извличането с олио обикновено се препоръчва за лечение на състояния на устата, като халитоза, гингивит или устна плака, всъщност е от полза за цялото тяло. Например, дългосрочното изтегляне с олио, е свързано още с по-здрава коса, чиста кожа, по-бели зъби, премахване на паразити, подобрена миризма на тялото и облекчаване на болки в ставите. Накратко, това е прочистване на цялото тяло, и всеки може да получи ползи от него.

Не е трудно да намерите инструкции онлайн за това как да правите изтегляне с олио. Въпреки това, много от тях се отклоняват значително от първоначалните протоколи. Това, което следва по-долу е по-автентичен набор от инструкции за извличане с олио, които остават верни на оригиналните протоколи и все пак са адаптирани за съвременния начин на живот.

Инструкции

Преди да започнете изтегляне с олио, ще се нуждаете от следните неща:

1.) Студено пресовано, органично сусамово олио. Ако не можете да закупите (или толерирате) сусамовото олио, помислете за слънчогледово олио. Това са двата „затоплящи“ вида олио, препоръчани от Аюрведа.

2.) Резервна четка за зъби (отделна от тази, която обикновено се използва за миенето на зъбите).

3.) Хималайска кристална сол или нерафинирана морска сол.

След като имате тези неща, можете да започнете, като следвате следните стъпки:

1.) След събуждане, жабурете сусамовото олио в устата си за около 15-20 минути. Трябва да правите това преди ядене или пиене. Когато движите олиото из устата, избягвайте гаргарата. Вместо това правете бавни дърпащи движения, като се гарантира, че олиото достига до всички части на устата ви. Вероятно ще установите, че олиото става по-тънко (и бяло) след 10-та минута, когато става все по-пълно с токсини.

2.) След 15-20 минути плъзгане (устата ви може да ви боли от повтарящите се движения по време на първите няколко сесии), изплюйте олиото в тоалетната. По очевидни причини, пълното с токсини олио никога не трябва да се поглъща.

3.) Смесете една чаена лъжичка хималайска сол или морска сол в малко вода и изплакнете устата си. Това ще помогне за убиването и изчистването на останалите токсини.

4.) Сега имате избор или да повторите процедурата отново, или да я завършите, като си измиете зъбите. Повтарянето на процеса води до много по-агресивно почистване (второто изтегляне често е по-ефективно от първото), така че може да доведе до гадене, ако не сте запознати с процеса.

5.) Почистете зъбите си внимателно с помощта на резервната четка за зъби. Трябва да избягвате използването на нормалната четка за зъби, защото е малко вероятно солената вода да е премахнала всички токсини, прилепени към зъбите и езика. Това означава, че резервната четка ще се натрупва с нежелани токсини с течение на времето и е неподходяща за обикновеното миене на зъбите.

6.) На последно място, измийте зъбите си втори път, използвайки обичайната си четка за зъби и любимата си паста за зъби. Това помага да почистите зъбите си нормално и също така освежава дъха.

Повечето хора забелязват по-бели зъби и подобрено настроение в рамките на седмица след този протокол. По-съществени и забележими ползи ще се проявят месеци по-късно, включително възможност за край на медицински състояния, които са ви измъчвали в продължение на години.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

Превод от английски на български

By admin

4 thoughts on “Детоксикирайте тялото си с тази ежедневна рутина на извличане с олио”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *