жена-витамин-Д-Vitamin-D-слънце-природа-усмивка

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да се защитите по естествен начин от коронавируса от Ухан (COVID-19), е да не покривате кожата си, а по-скоро да я излагате нарочно на естествена слънчева светлина.

Хормонът витамин D, произведен от слънчевите лъчи, когато те взаимодействат с човешката кожа, е научно доказано, че помага да се защити човешкото тяло от болести, като новият коронавирус не е изключение.

Освен че поддържа здраво дебелото черво и предпазва от сърдечно-съдови заболявания, витамин D от слънцето е показан отново и отново, че помага за укрепване на имунната система, като ѝ дава „горивото“, необходимо за предпазване от болести.

Според д-р Кесия Гейтер скринингът на витамин D е първото нещо, което лекарите трябва да направят, когато оценяват пациентите, тъй като „е установено, че пациентите с адекватни нива на витамин D имат по-малка заболеваемост и смъртност от COVID-19 от тези, които са били с дефицит.“

„Заедно с добавката на витамин D е необходимо адекватно излагане на слънце, особено ако кожата е меланирана, защото витамин D се съдържа в кожата“, обяснява тя. „Меланинът инхибира производството на витамин D в кожата.“

С други думи, хората с по-тъмна кожа са по-склонни да имат дефицит на витамин D, тъй като тяхната уникална пигментация действа като бариера срещу полезните ултравиолетови (UV) лъчи, които задействат производството на витамин D в кожата.

Затлъстяване заедно с по-тъмна кожа е двойна пречка срещу здравословните нива на витамин D

Изследване, проведено от института Купър, установи, че чернокожите и други хора с по-тъмни тонове на кожата са в неизгодно положение, когато става въпрос за оптимални нива на витамин D. Това е особено вярно, когато чернокожите са със затлъстяване.

„Освен това мъжете и жените с афроамерикански произход и със затлъстяване са със 70 процента по-голяма вероятност да имат дефицит на витамин D в сравнение с тези с нормално тегло.“

Това може да обясни защо черната общност има по-висок процент на хронични заболявания в сравнение с нечерните общности. Воденето на заседнал начин на живот и недостигът на витамин D е рецепта за здравословна катастрофа и много черни хора страдат и от двете, според данните.

Това също би обяснило защо черните хора са най-силно засегнати от коронавируса, тъй като те просто нямат достатъчно здрава имунна система, за да се предпазят от сериозна инфекция. Ако те не се допълват с витамин D3, за чернокожите се изисква много повече време на слънце, за да произвеждат същите нива на витамин D като белите хора.

Д-р Абе Малкин препоръчва да се допълват с 2000 международни единици (IU) витамин D дневно за поддръжка, или 5000 IU, ако човек е изключително дефицитен. Витамин D може да бъде получен и естествено от дива сьомга, бели гъби, масло от черен дроб на треска и сурово мляко и масло.

Д-р Малкин също предлага допълване с цинк и витамин С, и двата от които помагат за „засилване на имунната система.“ Препоръчително е също да пиете зелен чай заедно с цинк, тъй като епигалокатехиновият галат (EGCG) в зеления чай функционира като цинков йонофор, което означава, че подпомага цинка при пробиването му в клетките.

Наскоро Шотландия актуализира официалните си указания за витамин D, за да отразява настоящата ситуация с коронавируса. Правителството там казва, че „е важно хората да поддържат достатъчни нива на витамин D“, добавяйки, че хората от групи с висок риск трябва „да приемат ежедневна добавка“.

Франция също препоръчва хората да се допълват с витамин D, за да подпомогнат поддържането на адекватни нива. Тези над 60 години, твърди още френското правителство, трябва да приемат „болус доза от 50 000 до 100 000 IU“, ако тестовете покажат, че са дефицитни.

Автор: Ethan Huff

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *