Изследователи са открили, че децата с Аутизъм имат значително по високи нива на множество токсични метали в кръвта от деца без Аутизъм.Нови доказателства публикувани от журнал за Биологически Разследвания (Biological Trace Element Research) в Университет в щата Аризона (Arizona State University) показват че излагането на тежки метали може да е причина за Аутизъм.

Аутизмът е неврологично разстройство, причиняващо повтарящо се или ограничено поведение, проблеми с комуникацията и социалното взаимодействие. Според Центъра за Контрол на Болестите и Предотвратяване (Centers for Disease Control and Prevention (CDC)), засегнатите са 1 на всеки 252 момичета и 1 на всеки 54 момчета в Америка. Въпреки че медицината отдавна счита Аутизма за наследствено разстройство, увеличаващи се доказателства показват връзка в състоянието на различни, дължащи се на среда фактори, като токсично излагане.

„Изследвания като това подобряват нашето разбиране,“ казва Каролин Хатерсли (Caroline Hattersley) от Националното Общество за Аутизъм в Великобритания (UK-based National Autism Society). Според нея трябва да бъдат проведени допълнителни изследвания за да се потвърди проучването.

По високо излагане означава по лоши симптоми

Изследователите са тествали кръвта и нива на урина за различни токсични тежки метали на 99 деца на възраст между 5 и 15 години. 55 от децата имали аутизъм, докато 44 нямат. Групите са били подобни по възраст и пол.

Изследователите са открили, че децата с Аутизъм са имали 41 процента по високи нива на олово в кръвта и 74 процента по високи нива в урината от децата без Аутизъм. Нивата на волфрам в урината са били 44 процента по високи, нивата на талий 77 процента по високи и нивата на калай 115 процента по високи.

Те отбелязват, че всичките тези 4 метала се свързват с увреждане на мозъчните функции и развитие, също така могат да бъдат токсични за други органи.

Основано на три различни тежки характера на Аутизъм, изследователите са открили, че по-високи нива на метали в кръвта се свързват с по-тежки случаи на Аутизъм. Всъщност между 38 и 47 процента от всички разновидности на аутизъм, характерът на заболяването може да се обясни по нивата на тежки метали, особено на кадмий и живак. Това прави токсичните метали единствения и „най-силен“ фактор, предвиждащ колко лошо е състоянито на болестта, казват изследователите.

От една страна откритието не е изненада, при положение, че се знае за невротоксичните ефекти от излагане на тежки метали.

„Ние знаем, че излагане на олово намалява коефициента на интелигентността и може да причини аутизъм“, казва водещият изследовател Джеймс Адамс (James Adams). Проучването показва също, че хората с най-високи нива са отделят металите най-трудно от организма.

Откритията могат да помогнат за предотвратяване и лекуване на аутизъм.

„Ние правим хипотези, че намаляването на ранното излагане на тежки метали може да помогне подобряването на симптомите на аутизма, и лекуването за извеждане на тежки метали може да намали симптомите на аутизма“, пишат изследователите. „Тези хипотези имат нужда от бъдещи разследвания“.

Преди това Адамс е правил изследване за ефективността на (DMSA), лекарство, предназначено за премахване на тежки метали от тялото. Изследването показва, че (DMSA) наистина успешно извежда метали, и намалява симптомите на аутизма. Помогнало е най-много на децата с аутизъм с най-високи нива на метали в урината.

автор: David Gutierrez

Източник: http://www.naturalnews.com
Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *