(NaturalNews)

Джинджифилът, ботанически, известен като Zingiber Officinale, произхожда от Източна Азия и е добре оценен заради ароматния пикантен вкус, който добавя към храната. Коренището джинджифил е покрито с кафеникава кожа, а вътрешността му варира между жълти, бели и червени цветове, в зависимост от вида.

Има много ползи за здравето, свързани с джинджифила, които са докладвани през времето. Той е бил използван за лечение на състояния или заболявания, като например синдром на дразнимото черво, загуба на апетит, втрисане, настинка, грип, лоша циркулация, менструални спазми, подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм, лошо храносмилане и стомашно-чревни проблеми, като например газ и стомашни спазми. През следващите няколко параграфа, ще се съсредоточим върху специфични изследвания, които показват вродения потенциал на джинджифила по отношение на диабет, гадене по време на бременност, здравето на простатата и артрит.

Джинджифилът помага за поддържане на правилни нива на кръвната захар

Изследване, проведено в Университета на Сидни показва, че джинджифил, или по-точно компоненти, наречени джинджероли, са в състояние да стабилизират и поддържат правилни нива на глюкоза в кръвта, използвайки мускулни клетки. Обикновено при пациенти с диабет тип 2, способността на скелетния мускул да абсорбира глюкоза е особено намалена, поради повредени предавания на инсулинов сигнал и неефективност на GLUT4 протеин. Базил Руфогалис, професор по фармацевтична химия, казва, че изследвания показват, че увеличаването на глюкозата в мускулните клетки функционира независимо от инсулина. Това може да бъде изключително полезно за запазване контрола на продължителните високи нива на кръвната захар, които създават проблеми за диабетиците.

Джинджифилът отдавна се смята за доста полезен за намаляване на симптоми като замайване, гадене и повръщане. Определено има възможността за облекчаване на гадене и повръщане по време на бременност. Въз основа на доклад, публикуван в издание Акушерство и Гинекология през април 2005, тестове извършени върху 675 бременни жени потвърждават ефективността на джинджифила в намаляване на интензивността на гадене и повръщане. Важно е също да се отбележи, че джинджифилът не представя никакви странични ефекти или други забележими неблагоприятни ефекти при бременността. Противно на някои лекарства, които могат да допринесат за сериозни проблеми при раждане, джинджифилът е много безопасен и  е необходимо само малко количество.

Не много отдавна, различни тестове, проведени в Университета на Джорджия показват, че джинджифилът може да бъде важен фактор за поддържане здравето на простатата. Джинджифилът показва видими ефекти срещу нездравословни клетки в простатата. Неговите основни съединения са пряко свързани с процеса на клетъчното размножаване, осигурявайки контрол над дефектните клетки.

Въз основа на изследване, проведено в Университета на Маями, учени стигат до заключението, че джинджифилът може да замени противовъзпалителни лекарства като нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Изследването включвало 247 души, страдащи от остеоартрит на коляното и проведените изпитвания сравняват използването на плацебо със силно концентриран екстракт от джинджифил. В края на краищата, екстрактът от джинджифил е 40% по-ефективен за пациентите от плацебото.

Източник: http://www.naturalnews.com/040704_ginger_root_pain_relief_health_benefits.html#ixzz2VxT6TJZS

Автор: P. Simard

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×