(NaturalNews)

Очевидно, малцина обръщат внимание на данните за хлорела. Въпреки статиите за хранителните вещества на хлорела и възможности за детоксикация, здравно ориентираните хора не са се втурнали по рафтовете на физическите или онлайн магазини, за да получат своите дневни дози от хлорела.

Може би това, което е трудно за повечето, е неприятният прах. Има зелени таблетки, които са много лесни за приемане с вода, но е нужно да се вземат доста ежедневно за продължителен период от време.

Майк Адамс обясни предимствата на зелените суперхрани в специален дълъг PDF доклад преди няколко години. Той предложи използването на хлорела като суперхрана (защото това е храна) до пет грама (5,000 мг) дневно в продължение на известно време. Обикновено отнема няколко седмици, за да се осъзнаят ползите.

Хлорела на прах е по-икономична, но за много хора е по-лесно да глътнат 20 таблетки хлорела по 250 мг, за да получат общо пет грама, отколкото да разберат колко грама са в една супена лъжица хлорела, а и освен това се справят с не толкова приятния вкус на хлорела.

Ние сме бомбардирани от токсини, идващи отвън, като – въздуха, водата, храната и от вътре като – живачните пломби амалгама. Нашият основен филтър, черният дроб, се нуждае от цялата подкрепа, която може да получи. Хлорела предлага тази подкрепа в изобилие.

Някои резултати от изследвания на влиянието на хлорела върху черния дроб

Има два основни типа на суперхраната хлорела, предлагани на пазара: Хлорела вулгарис (Chlorella vulgaris) (CV) и Хлорела пиреноидоса (Chlorella pyrenoidosa) (CP). Мнозина смятат CP за по-мощна, но вие ще видите от следните проучвания, че CV има много повече детоксикационна сила.

1) Едно проучване върху мишки, индуцирани с тежки метали – един, от които кадмий (намиращ се в кемрейлс), показва, че CV защитава мишките от отравяне с кадмий и значително помага за възстановяване структурата и функцията на черния дроб.

2) Друго изследване върху мишки показва, че мишки, третирани с CV, имат  значително по-ниска абсорбция на олово в бъбреците и черния дроб и същевременно показват повече отделено олово в изпражненията им в сравнение с мишки, които не са хранени с  CV хлорела на прах.

3) Това проучване показва зашеметяващи доказателства за непубликуваните противоракови способности на Хлорела. То включва плъхове с предизвикан hepatocarcinogenesis (клетките на черния дроб се превръщат в ракови). Хлорела вулгарис (CV) насърчава апоптоза в ракови туморни клетки.

Апоптозата е програмирана клетъчна смърт, при която нормалните клетки естествено се заместват с нови клетки. Раковите клетки не са податливи на това жертвено програмиране. „Самоубийствата“ на раковите клетки трябва да бъдат насърчавани от метаболитни интервенции или те ще продължат да образува тумори.

От перфектната храна до супер агент за детоксикация

Ранните изследвания на хлорела се фокусират върху хранителната ѝ стойност. Това изглежда е най-добрата храна, предлагаща всички аминокиселини за образуване на пълноценен протеин и други хранителни вещества. Целите протеини от месото трябва да бъдат разбити от панкреасни ензими, които от своя страна трябва да бъдат запазени за унищожаване на раковите клетки.

В началото сложната структура на клетъчната стена на хлорела прави извличането на хранителните ѝ съставки твърде трудно. Днес са на лице различни методи за разрушаване на клетъчните стени, без да се унищожават. Това обикновено се нарича „хлорела със счупена клетка „.

Установено е, че клетъчните стени на Хлорела се свързват с тежки метали и други токсични замърсители и ги извеждат от жизненоважни органи и тъкани.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×