Бебе-доктор-инжектира-ваксина

(NaturalNews)
Твърдението, че ваксините могат да предизвикат системни промени в детските имунни и нервни системи, се приема като възможност от голям брой лекари, включително и много, които се считат за „про-ваксинални.“

„Ако не задавате правилните въпроси, не можете да намерите правилните отговори“, казва Томи Редууд, MD, лекар в спешно отделение на Атланта, Джорджия, с 26-годишен медицински опит. „Ако безцеремонно отхвърляме възможността, че повишаващите нива на детски болести, включително ХРНВ (ADD), аутизъм, астма и други автоимунни заболявания са свързани с ваксини, не можем да разберем дали здравословните проблеми на децата ни са наранявания, причинени от ваксините.“

Редууд подозира, че прекаленото ваксиниране играе роля във влошаващите здравните резултати, наблюдавани сред децата през последните десетилетия.

По-висок риск от хронично заболяване

Според Дженифър Маргулис, PhD, последното рецензирано изследване е било прието за публикуване от списание Frontiers in Public Health. Проучването е имало издаден идентификатор на дигитален (цифров) обект (DOI) и е публикувано резюме на интернет страницата на списанието. Няколко дни по-късно всички признаци на изследването изчезват от сайта без обяснение.

Маргулис е автор на Вашето Бебе, Вашият Начин (Your Baby, Your Way) и съавтор (с д-р Пол Томас, M.D.) на The Vaccine-Friendly Plan.

Според Маргулис резюмето описва проучване, сравняващо здравните резултати на 660 напълно ваксинирани или напълно неваксинирани деца на възраст между 6 и 12 години, които живеят в щата Флорида, Луизиана, Мисисипи и Орегон. Информацията е била събрана чрез родителско проучване през 2012 година.

Изследователите открили, че докато за неваксинираните деца е било значително по-вероятно да получат варицела и коклюш (магарешка кашлица), е било значително по-малко вероятно да имат алергии, ушни инфекции, пневмония или нарушения на централната нервна система (включително аутизъм), отколкото напълно ваксинираните деца.
Всъщност, ваксинираните деца са имали двойно по-висок риск от хронични заболявания и четири пъти по-висок риск от аутизъм, когнитивни увреждания или хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD). Ваксинирани деца, които са били родени преждевременно, са с шест пъти по-голяма вероятност да страдат от аутизъм или други централни нервни разстройства, отколкото неваксинираните деца.

Няколко предишни изследвания на родители, сравняващи ваксинирани и неваксинирани деца, са показали сходни резултати.

Доктори призовават за повече изследвания

Реалността от ваксинно нараняване е очевидна за много лекари, като интегративния лекар Кели Сътън MD от Феър Оукс, Калифорния. Сътън казва, че всеки ден вижда пациенти, увредени от ваксини.

„Не е рационално нещо да си мислим, че можем просто да даваме все по-голям брой ваксини, без да причиним щети“, казва Сътън. „Има една повратна точка за много хора по отношение на токсините, с които могат да се справят.“

Сътън казва, че редовно чува от родители, които са избрали да оставят по-малките си деца неваксинирани, че тези деца в същото семейство имат по-добро здраве, социално приспособяване и академични постижения, отколкото техните ваксинирани братя и сестри.

Босе Равинъл, MD, от Уинстън-Салем, Северна Каролина се е присмивал на идеята за връзка между ваксините и аутизма. Но след като самостоятелно преглежда научните данни, 78-годишния лекар казва, че вече не може да подкрепя това.

„Връзката между ваксини и аутизъм е очевидна“, казва Равинъл. „Но да се каже, че ‘ваксините причиняват аутизъм’ е неточно, не-нюансирано изявление. В същото време, да се каже, че ‘ваксините не причиняват аутизъм’ е също неточно. В определени условия, като с митохондриална дисфункция, ваксините със сигурност могат да предизвикат аутизъм или да допринесат за това.“

Равинъл подкрепя научните изследвания в областта на рисковете от ваксините, за да се намерят начини за подобряване на тяхната безопасност.

Такива перспективи са често срещани сред „про-ваксинални“ лекари, които са готови да се разгледат изследванията без пристрастия. Подобна посока взема неврологът Рене Ананд от Университета Охайо Стейт.

Ананд, който казва, че ваксините са спасили живота на милиони хора, изследва генетичната предразположеност към мозъчни разстройства. И той отхвърля като научно неточно твърдението, че ваксините не допринасят за аутизъм.

Големият брой родители, които са видели упадък на имунната система и когнитивната функция веднага след ваксинация, са показателни за нещо, казва Ананд. И това трябва да се изследва.

 

Източник: http://naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×