Това, което ядете влияе на вашето здраве и на стареенето, което е неизбежен процес на живота. Има определени храни, които подобряват клетъчния растеж и предотвратяват увреждането на клетките. Остаряването може да бъде причинено от стрес, фактори на околната среда, неправилно хранене, пушене и много повече. Антиоксидантите помагат за забавяне процесите на стареене чрез намаляване на ефектите на оксидативния стрес, така че е от ключово значение да се включат богати на антиоксиданти храни в нашата диета.

Използвайте тази рецпта за смути против стареене, част от ежедневието си. Комбинацията от тези 9 храни против стареене зарежда напитката с хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае, за да се чувствате и изглеждате по-млади.

Рецепта за смути против стареене

Съставки:

  • 1 чаша конопено или кокосово мляко;
  • ½ чаша замразен ананас;
  • 1 замразен банан;
  • 1 супена лъжица кокосово масло;
  • ½ лъжица куркума (може да се увеличи до 1 супена лъжица);
  • ½ чаена лъжичка канела;
  • ½ чаена лъжичка джинджифил;
  • 1 чаена лъжица семена от чиа;
  • 1 ч.л. мака на прах.

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в блендер, докато се получи гладка и кремообразна смес!

Ефекти на съставките за антистареене

Кокосово масло
Някои изследвания показват, че антиоксидантите и цитокинините, намиращи се в кокосовата вода, имат ефект на антистареене върху кожата. То също така има значителни антиканцерогенни и антитромботични свойства, които помагат да се забави естествения процес на стареене на кожата.

Ананаси
Те съдържат храносмилателния ензим бромелаин, естествен ензим, който поддържа храносмилателната система и разграждането и усвояването на хранителните вещества от храната, която ядем.

Семена от чиа
Комбинацията от кокосово масло и семена от чиа, ще помогне в естественото изграждане на колаген, който ще запази кожата еластична и нежна.

Куркума
Куркумата е подправка, която се използва в азиатската кухня. Тя е известна в Аюрведа и китайската медицина като билка против стареене с лечебни свойства. Куркуминоиди са клас съединения, които са изолирани от куркума на прах и са силни антиоксиданти. Куркумата има противовъзпалителни, антиоксидантни, антимикробни, противоракови и други фармакологични свойства.

 

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com/anti-aging-homemade-coconut-turmeric-smoothie/

Напиши коментар

Добави обява

×
×