(NaturalNews)

Средата на следобеда е и се опитвате да намерите добра причина да не дремнете.

Все още имате много работа за вършене. Не искате да изглеждате мързеливи. Просто ще си легнете малко по-рано тази вечер. Мислите си, че нещо не е наред с вас, защото изглежда, че по това време на деня винаги искате да си подремнете.

Е, какво ако ви кажем, че следобедната дрямка, не е само добра идея, но всъщност е начин да подобрите здравето си? Това е вярно. В действителност, следобедната дрямка  само от 10 минути или повече (някои хора обичат да я наричат ​​“дрямка за сила“), може да ви помогне да останете бдителни за още два часа, което обикновено е повече от достатъчно, за да ви позволи да завършите нормалните работни дни.

Ето 12 съвета, които ще ви помогнат да получите най-добрата дрямка:

* Обмислете редовния си сънен график. В книгата си Вземам дрямка!  д-р Сара Медник Ph.D. отбелязва, че най-доброто време за подремване зависи от това, кога се събуждаме. Например, ранобудните, които стават около 05:00 ч. трябва да мислят за дрямка около 13:00 часа.

* Времето за дрямка е в следобедите. В края на 1980-те г. изследователи са започнали да се усъвършенстват във важността на дрямката. Едно от техните ранни наблюдения за спането през деня е било, че отпускането в средата на следобеда е просто част от човешкото състояние.

* Мислете напред. Стоенето до късно (или по-лошо, цяла нощ) не е най-доброто нещо за вас; ако ви се налага да го правите, помислете за дрямка на следващия ден.

* Пазете се! Спането само за шест часа на нощ, вместо необходимите осем часа, удвоява риска от заспиване зад волана. Доказано е, че една 30-минутна дрямка може да стимулира съзнанието ви.

* Настройте се за нощната смяна. Едно проучване на нощни работници установява, че макар и една вечерна дрямка плюс кофеин да е един от начините да останем будни, дрямката сама по себе си подобрява бдителността, без вредните странични ефекти на кофеина.

* Дремвайте разумно! Били са изследвани различни времена за дрямки, но за повечето хора, дрямка между 10 и 20 минути е най-добре.

* Няма нищо лошо в събуждането с аларма. „Настройването на аларма е наистина от полза за дрямката“, казва Джанет Кенеди, доктор, клиничен психолог и основател на NYC Sleep Doctor.

* Дрямка на щастливо място. За перфектната дрямка, намерете тъмно, тихо и спокойно място да си легнете.

* Медитирайте. Всички сте го изпитвали: Почти спите на краката си с все още отворени очи. Но веднага след като приклекнете, умът ви започва да работи. Успокойте се първо с медитационни техники, като дишане и визуализация.

* Доверете се на инстинктите си. Кенеди казва пред The Huffington Post, „Някои хора просто не са добри в дремването.“ Просто трябва да получите достатъчно сън по обичайния начин.

* Губите сън през нощта? „Ако човек има затруднения със съня през нощта – дали със заспиването или продължително събуждане нощем – Съветвам да не се правят дремки“, казва Кенеди.

* Не рискувайте. Някои места просто не са приятелски за дрямка; работното ви място едно от тях ли е?

6 ползи за здравето от дрямката:

– Отново, дрямката е от голяма полза за вашата бдителност: Изследване на НАСА е установило, че само след 40 минути дрямка пилотите имат по-високи мерки за бдителност, в сравнение с пилоти, които не взимат дрямка. Дори и само 20 минути ще ококорят работника на смяна.

– Подремването подобрява ученето и запаметяването: Това е сънят с дълбокото бързо движение на очите, който е бил свързан с познавателния процес, така че не е изненадващо, че по-дългата дрямка ще ви даде тези ползи.

– Дрямката може да увеличи творческите способности: Ако някога сте се събуждали от дрямка, само за да решите проблем, който ви е притеснявал, изследователи са открили, че хората взимащи дрямка, които навлизат в дълбок сън имат тенденция да правят това.

– Дрямката засилва продуктивността: Повечето шефове може да не вярват в това, но науката е доказала, че следобедната дрямка е обратното на мързел по време на работа.

Повдига духа: Сънливостта води до раздразнителност. Просто помислете за малко дете, което не си е взело дрямката.

– Облекчава стреса: Разбира се, дрямката може да бъде лукс, но самото избягане за кратка дрямка може да има чудесен положителен ефект върху нивото ви на  стрес, което също понижава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор:  J. D. Heyes

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×