спрей-бутилка-инсектицид

Учените постоянно научават повече за това, което причинява рак и повечето от нас са били изложени като деца на някои от тези токсини, преди някой да е знаел, че са опасни. Можем обаче да направим по-добро за следващото поколение, като разпространим информацията за това какво може да причини рак у децата и да ограничим експозицията им от началото на живота им. Една област, която заслужава голямо внимание в това отношение, е експозицията на инсектициди.

Проучванията показват, че децата, които са изложени на инсектициди и пестициди, имат до 50% по-голям риск от рак, отколкото децата, които не са, и това е особено рисково.

Учените разглеждат данни от 16 проучвания, проведени на места като Европа, Северна Америка, Австралия и Африка, за да открият смущаващата връзка. Те установили, например, че децата, които са били изложени на пестициди или инсектициди на закрито, имат 43% по-голяма вероятност за развитие на лимфом и 47% по-голяма вероятност от левкемия. Тъй като те са по-малки и системите им все още се развиват, въздействието на тези химикали е по-голямо, отколкото при възрастните. Те не винаги са в състояние да разрушат или да отделят определени химикали по начин, по който органите на възрастните могат.

Въпреки че обикновено свързваме тези химикали със земеделските работници, някои от най-вредните експозиции идват от инсектицидите, които се пръскат около домовете на хората, за контрол на вредителите. Децата могат да ги вдишат или да ги погълнат, ако се случи да попаднат върху ръцете им преди хранене или да поставят ръцете в устата си. Фактът, че няма много циркулация на въздуха в помещенията означава, че тези химикали не се разреждат с въздух, така че децата получават по-голяма доза, отколкото когато се използват на открито.

Ето защо Агенцията за опазване на околната среда предупреждава хората да не употребяват прекомерно инсектициди и пестициди около дома си и да държат децата, играчките и домашните любимци далеч от зоните, които са били напръскани, възможно най-дълго.

Друг метод на експозиция е, когато децата живеят с възрастни, които извършват селскостопанска работа и донасят пестицидите или хербицидите, на които са изложени на работа, в домовете си. Особено рискови са децата под 12 години, казват експертите. В допълнение към лимфома и левкемията, изследователите смятат, че експозицията на тези химикали по-рано в живота може да се дължи на нарастването на рак като рак на простатата и рак на пикочния мехур, които виждаме сега.

Естествен контрол на вредителите

Може да не ви е приятно да откриете хлебарка, която се разхожда из кухнята или да се срещнете през нощта с плъх в спалнята си, но идеята да поставите децата си на значително по-висок риск от рак е много по-лоша. Спрей, предназначен да убива насекоми, не може да бъде добър за хората. Ето защо намирането на естествени решения за контрол на вредителите е от съществено значение.

Има много ефективни средства в зависимост от вида на вредителя, с който се опитвате да се справите. Националният съвет по отбрана на ресурсите препоръчва да запечатате дома си, за да предотвратите навлизането на вредители, да поправяте всякакви процепи в прозорците и вратите и да запечатвате пукнатини в бани и кухни. Уверете се, че няма места, които да привличат насекоми, като дърва или купчини стари вестници.

Етеричните масла могат да работят добре за някои насекоми, като например смес от цитрусово масло и лют червен пипер е ефективна при мравки и евкалиптово масло, което работи добре при пчели, оси и мухи. Цитронела и лимонов евкалипт са ефективни срещу комари, а ментата възпира паяците. Смес от оцет и вода, пръскана в близост до входни точки, може да се използва за предпазване от паяци.

Може да не успеем да избягаме от токсините в нашата околна среда, но избягването на инсектициди и пестициди в дома ви е нещо, което лесно се контролира и може да помогне за намаляване на риска от рак на семейството ви.

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *