Имелът е популярно растение по това време на годината. Имелът е полупаразитно растение, което расте по дървета, като ябълка, дъб, бор и бряст. Екстракт от имел е бил използван в продължение на векове за лечение на много заболявания.

Екстрактът от имел е един от най-широко проучените допълнителни и алтернативни терапии за рак. В европейските страни препарати с имел се предписват на пациенти с рак.

Доказано е, че екстракт от имел убива раковите клетки

Доказано е, че убива раковите клетки в лаборатория и влияе на имунната система. Екстракт от имел най-често се прилага чрез инжектиране под кожата или във вена, плеврална кухина и тумор.

Голям брой изследвания за лечение на рак са били завършени след 1960 година, но Американската администрация по храните и лекарствата все още не е одобрила имел за лечение на рак или други заболявания.

Майка на четири деца, диагностицирана с рак на дебелото черво, убива рака с помощта на екстракт от имел

През 2008 г. Ивелис Пейдж, 37 годишна, майка на четири деца, е била диагностицирана с рак на дебелото черво. 28 лимфни възела и 28 см от дебелото й черво били отстранени. По-късно същата година, тя получава опустошителни новини, че ракът й се е разпространил в черния дроб. След това ѝ е бил даден само 8% шанс за оцеляване повече от две години.

Пейдж имала още операции и 20 процента от черния й дроб са били отстранени. Д-р Петър Хиндербергер бил в екипа от специалисти в Здравния център, където била тя. Той специализирал в допълващи терапии и видял положителни ефекти от инжектиране на екстракт от имел.

Лекуващият лекар на Пейдж, Луис Диас, бил онколог, който лекува с химиотерапия, но Пейдж пожелала да опита с екстракт от имел. Диас се съгласил да продължи да работи с Пейдж след като тя започнала лечение с екстракт от имел. Следващият път, когато видял Пейдж, той бил изумен. Диас казва „Първото нещо, което забелязах, е, че веднага след като тя започна терапия с имел, започна да се чувства по-добре“, спомня си той. „Това е един универсален резултат, който съм виждал при всички пациенти, които получават имел. Техният цвят се подобрява, имат повече енергия.“ 

Пейдж е без рак след операцията на черния й дроб. Тя приписва обрата като комбинация от операцията, диета, упражнения и имел. Оттогава Пейдж работи с Диас и се опитва да накара FDA да одобри използването на екстракт от имел. Тя и съпругът й са създали неправителствена организация наречена Believe Big, която да свързва онкоболни с лекари, които използват нетрадиционните противоракови терапии. Организацията продължава да набира средства за финансиране на изследвания за екстракт от имел.

Екстрактът от имел намалява ефектите от химиотерапия и радиация и подобрява емоционалното благополучие на пациентите.

Едно изследване показва, че имел може да намали страничните ефекти на химиотерапията. Някои пациенти с рак на гърдата дори отчетоха намаляване на загубата на коса. Проучването също така показа подобрение в емоционалното благополучие, пациентите се усещат по-малко притеснени и депресирани.

Друго проучване установи, че имелът помага на хората да се чувстват по-малко уморени, докато получават лъчетерапия. В проучването са включени 220 пациенти, диагностицирани с рак на гърдата, на яйчниците и рак на белия дроб. Тези, които са получили екстракт от имел са изпитали по-малко умора, безсъние, анорексия и гадене.

Едно изследване оценява ефектите от екстракт от имел на рак на стомаха. Пациентите, които са получили екстракта, имат по-нисък риск за диария, в сравнение с тези, на които не е бил даден екстрактът.

Тъй като раковите проценти продължават да растат, все повече хора търсят алтернативи за лечение. Възможно е екстракт от имел да бъде опция с правилния лекар и на правилното място.

 

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/mistletoe-extract-effective-killing-cancer-chemotherapy-fails/

2 thoughts on “Екстракт от имел е ефективен при убиване на рак, когато химиотерапията се проваля”
  1. Да…това наистина е една вълшебна билка…и не го мисля само от прочетени текстове, а го споделям от личен опит…приготвя се лесно, но се иска постоянство … Използвам рецептата на Мария Требен за студена настойка с бял имел…Преди години за първи път прочетох статия за белия имел в „Списание 8“ и реших да опитам – ефектите на оздравяване не само на тялото, но и на духа бяха смайващи…и както обикновенно всички правим – когато се почустваме добре спираме грижите по подържане доброто здраве на организма си – така направих и аз, докато тази година(пролетта) наложително се обърнах отново към „белия имел“…мога да пиша за него много, но ще цитирам само малко от нета, какво всъщно прави белия имел – „имелът се отразява много добре на всички жлези, той е чудесно средство, стимулиращо обмяната на веществата.“ …“ Срещаните в стари билкарски книги народни имена, като високопланински ластари, гръмотевична метла, пентаграм, магьоснически знак, дърво от Божия кръст, магьосническа метла, водят до извода, че имелът е бил прастаро лечебно и вълшебно растение у нашите предци. Той е едно тайнствено растение. У друидите (келтски жреци) то се е считало за свещено растение, за лекуващо всичко средство, което може да прогони всяко зло. При тържествена церемония те го отрязвали със златни ножове и коси. “
    http://atanas.mipa-bg.com/herbs/imel.html

Напиши коментар

Добави обява

×
×