(NaturalNews)

Ново проучване показва, че екстракт от морски краставици убива до 95 на сто от ракови клетки на гърдата, 90 процента от клетките на меланома, 95 процента от чернодробни ракови клетки и 88 процента от белодробни ракови клетки ин витро. Екстрактът също стимулира имунната система срещу рак и възпрепятства основните процеси, необходими за метастаза. Докато науката зад това е съвсем нова за западната медицина, морските краставици са били използвани в китайската медицина от векове.

Екстракти от морски краставици мощно убиват множество ракови клетъчни линии

В предишни изследвания, екстракти от морски краставици показват мощна цитотоксичност срещу рак на панкреаса, белия дроб, простатата, дебелото черво, гърдата, ракови клетки на кожата и черния дроб, както и левкемия и глиобластома. Изследователите са идентифицирали ключово съединение в морските краставици, което е отговорно за противораковите свойства: тритерпеноид известен като фрондосид А (frondoside A).

Ново проучване сега потвърждава противораковите ефекти на фрондосид А на изцяло ново ниво. В лабораторията то е убило до 95 процента клетки на рак на гърдата ER+, 90 процента от клетките на меланома, 95 процента от чернодробни ракови клетки и 85-88 процента от три различни линии на рак на белия дроб. Но ползите от това съединение не спират просто до директно индуциране на програмирана клетъчна смърт (апоптоза). То също инхибира ангиогенеза (способността на туморите да растат нови кръвоносни съдове, за да се хранят) и спира метастазиране на рак чрез възпрепятстване на клетъчна миграция и инвазия. Още по-интригуваща е способността на фрондосид А да активира естествените клетки убийци на имунната ни система да атакуват раковите клетки. Това е показано по-специално при рак на гърдата, но може също така да се прилага за всички видове рак, тъй като то е свързано с имунната система, а не  директно с раковите клетки. Това може да обясни отчасти защо фрондосид А е толкова ефективен при свиване на белодробните тумори при мишки, че конкурира лекарства за химиотерапия в представянето си.

Средство, свиващо белодробните тумори, което съперничи на лекарства за химиотерапия – без страничните ефекти

Фрондосид А е силно цитотоксично за три различни вида рак на белия дроб ин витро, включително NCI-H460Luc2, LNM35 (недребноклетъчен рак на белия дроб) и A459 (епителен аденокарцином). И когато се дава на мишки с кръстосано присаден човешки недребноклетъчен белодробен карцином, той свива туморите с 40 на сто за 10 дни. Това се сравнява много добре със свиването от 47 процента получени със лекарства за стандартна химиотерапия. Но приликите между двете съединения спират дотук. Медикаментът, използван за химиотерапията в това проучване е известен, че уврежда ДНК и има мощни отрицателни странични ефекти, като например увреждане на бъбреците и имуносупресия, и всъщност може да предизвика левкемия при пациента. Фрондосид А, обаче, всъщност стимулира имунната система, силно убива клетките левкемия и не произвежда видими странични ефекти при мишките, според изследователите – всичко това за една малка частица от цената на химиотерапията. Но най-впечатляващата част на това изследване е, че това се постига с много малка доза фрондосид А – еквивалент на по-малко от един милиграм за възрастен човек с тегло 75 кг. Заслужава си да се отбележи , че фродосид А, прилаган заедно с лекарства за химиотерапия, свива тумора със забележителните 68 процента.

Бъдещето на морските краставици, като естествено лекарство за рак

Екстрактът от морски краставици е много обещаващо естествено лекарство за рак. В момента има две клинични проучвания, които го използват (с други естествени екстракти) срещу миелом и множествен миелом, но като начало са нужни повече изследвания за рак на гърдата и рак на белия дроб. В същото време, сушени и прах от морски краставици се предлагат в здравни магазини за добавки, насочени към възпалителни състояния (като например артрит), тъй като морските краставици също са и богат източник на хондроитин.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan Evers

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×