(NaturalNews) Какво са ензимите? Ензимите са жизненоважни протеини в тялото, които са необходими за всички функции на живота. Без ензими, ние просто не може да живеем. Всички метаболитни процеси, които се случват в тялото се нуждаят от ензими, за да се осъществят. Без тях телата ни просто ще спрат да функционират.

Ензимите се намират в храните, в естественото им състояние, но те бързо се разрушават при температури над 46 градуса. Това е причината, диета със сурова храна да е толкова здравословна. Когато похапваме пресни салати, сок от плодове и зеленчуци и сдъвкваме храната добре, ние освобождаваме ензимите, съдържащи се в тези храни, които всъщност помагат за собствената им преработка.

Това запазва много от нашите собствени ограничени запаси на чи и ензими да бъдат използвани при храносмилането. На молекулярно и атомно ниво, всички такива химични реакции изискват енергия, за да се осъществят. В човешкото тяло енергията е вашата жизнена сила, или чи, както китайците я наричат​​.

Защо чи е толкова важна?

Чи е наистина обединяващата сила на тялото. Чи не трябва да се подценява, тъй като е необходима за осъществяването на всички химични процеси. След като разберете естеството на Вселената и самата Чи, ще разберете защо е нужно да се научите да пазите собствените си жизненоважни запаси от енергия и ензими и защо те са с решаващо значение за здраве, лечение и дълголетие.

Всяка една от вашите трилиони клетки в организма има около 100 000 реакции в секунда. Тези реакции се случват заради електрическа биоенергия. Вашата имунна система също работи в областта на енергетиката, но в този случай става дума за светлинни кванти или фотонна енергия. Това е било открито от немския физик Фриц-Албърт Поп, който казва:

„Ние знаем, че човек е същество от светлина. Това твърдение е доказано в съвременната наука за фотобиология. По отношение на лечението, последиците са огромни. Може да се каже категорично, че функцията на целия ни метаболизъм зависи от светлината.“

Това е било известно на различни китайски адепти, както на Шаолинските така и Даоистките, които са използвали техника, наречена „Администриране на слънчевите лъчи“, за поглъщане на ултравиолетовите лъчи директно от слънцето в мозъка чрез зрителния нерв.

Има изследвания, които показват, че в действителност учените са открили непознато досега енергийно поле и че те не могат да го обяснят, тъй като то не се вписва в настоящите им обяснения за материя и естеството на Вселената.

Чи и ензимите заедно

Именно в този контекст чи се свързва с ензимите. И двете са жизнено важни и необходими за живота, а ние ги губим и разрушаваме и в крайна сметка  скъсяваме живота си. Не забравяйте, че всички химични реакции в природата и тялото се нуждаят от енергия, за да се случат. За да текат електрони, нещо трябва да ги накара. Това винаги изисква някакъв вид енергиен източник. В организма, чи е източникът на тази енергия. Дали тя идва от въздуха, от електромагнитните вълни, от слънцето или от някъде другаде, чи е основната  жизнена сила, която дава искрата за живот на ензимите. 

Източник: http://www.naturalnews.com/043335_enymes_chi_life_energy.html#ixzz2oeaQREd0

Автор: Rich Stossel

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *