(NaturalNews)

Проблемът с лекарствата за кръвно налягане е, че те не поправят основния проблем. За пример си представете, че имате кола с 6-цилиндров двигател, който работи много грубо. Разбирате, че два от вашите шест цилиндъра имат проблем и ги премахвате или ги изключвате.

Сега колата ви върви гладко, но трябва да положи много повече усилия, за да получи необходимата скорост. Вие трябва да почистите всички цилиндри, да продухате двигателя и смените маслото като автомобилна детоксикация. Вместо това, вие изрязвате два от цилиндрите напълно, и сега четири вършат работата на шест. Тъй като колата не е предназначена да прави това, разходът на гориво е ужасен, и в най-скоро време ще се развият повече проблеми. Колко време мислите, че може да издържи този двигател?

За да спрете лекарствата за високо кръвно, трябва да разберете причината за високото кръвно налягане.

Какво причинява високо кръвно налягане?

Високото кръвно налягане е почти винаги причинено от гъста, токсична кръв. Имайте предвид, аналогията с двигателя и мислете за кръвта като моторното масло на колата и нейния бензин. Колкото по-чиста е кръвта, толкова по-лесно е за сърцето да я изпомпва през тялото. Хроничното високо кръвно налягане е резултат на по-трудна работа на сърцето, да прокара кръвта там, където трябва да отиде.

Ограничаването на сърцето не изглежда като най-умното нещо, което можете да направите, нали?

Тютюнопушене, токсичен черен дроб, нездравословни бъбреци, Кандида и небалансирано ниво на PH все допринасят за токсична, гъста кръв.

Как да намалим високото кръвно налягане естествено

Ако сте склонни да спрете лекарствата и да направите правилното нещо за тялото си, добрата новина е, че високото кръвно налягане е изключително лесно за поправяне. Лошата новина, че се налага да промените начина си на живот. Навиците, които са ви довели до тук, ще трябва да си отидат.

Диета за ниско кръвно налягане

Целта е да се балансира рН-то на организма и да се премахнат токсините. Има някои лесни краткосрочни решения за балансиране на рН, но диета с много пресни, сурови продукти, която е лишена от преработена нездравословна храна е единственият и най-добър начин за постоянно балансирано рН на организма. Също така, яденето по този начин елиминира другото токсично натрупване от нездравословната храна.

В основата на една наистина здравословна диета стои сурова, прясна продукция – 80% трябва да бъдат сурови, пресни, органични продукти, повече зеленчуци, отколкото плодове. Толкова е просто: колкото по-сурови пресни зеленчуци яде някой, по здравословен става. Яжте много пресен чесън, премахнете преработените храни и увеличете приема на  сурова храна; няма нищо друго, което се доближава до силата на суровата растителна продукция, когато става дума за премахване на болести и възстановяване на здравето. Нищо не се доближава до това освен …

Лимонада с червена боровинка и стевия

Аз пия един четири литра лимонада с червена боровинка и стевия дневно. Разликата в здравето, която изпитах, след като започнах това, е невероятна. Ядох добре и бях много здрав, но това доведе тялото ми до друго ниво.

За изненадващо голям брой от хора, високото кръвно налягане, е просто дехидратация. Газирани напитки, Геторейд (Gatorade), сладки сокове и кафе или ви дехидратират веднага или в дългосрочен план (например, Геторейд и евтините сладки сокове ще възпрепятстват функцията на бъбреците). Когато не разполагате с достатъчно течност в тялото си, кръвта става гъста и се движи по-трудно. Сокът от червена боровинка ще помогне за нормализиране на бъбреците, лимоновият сок ще изчисти черния дроб и нормализира нивото на рН в тялото, а стевията, просто върви много добре с червена боровинка и лимон.

Ако по някаква причина не можете да направите лимонада с червена боровинка и стевия, пийте много чиста вода. Дестилирана или изворна вода (при условие че източникът е надежден) са най-добрият избор за пиене и правене на лимонада.

РН на тялото

Между диетата и лимонадата, вашето рН трябва да се балансира бързо. Ако имате нужда да се балансира почти веднага, или тялото ви е изключително киселинно (поради токсично натрупване на лекарства като за химиотерапия), тогава опитайте:

Рецепта за балансиране на тялото Формула Доктор Шилингтон:

  • 1 – чаша органична черна меласа
  • 1 – чаша органичен ябълков оцет

Разбъркайте добре и вземайте една супена лъжица два пъти на ден. Препоръчвам също прием на силен пробиотик с тази формула, тъй като меласата може да храни Кандида. По мое мнение, тази формула е ужасна на вкус, но някои хора всъщност харесват вкуса ѝ, и тя има много ползи. Като цяло си заслужава.

Заключение

Имаме и други рецепти за тинктури и тоници, които могат да помогнат за бързо намаляване на кръвното налягане. В интерес на истината, повечето хора не се нуждаят от тях. Ако не пушите, изчистите вашата диета и пиете много вода, това е достатъчно за по-голямата част от хората. От друга страна, за тези, които се имат високо кръвно налягане в продължение на повече от една година, или за тези, които страдат от всякакви други свързани състояния, както и за всеки, който просто иска да възвърне здравето си възможно най-бързо, вижте Топ 4 билки, които бързо понижават кръвното налягане.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *