Люти-чушки

(NaturalNews)

На въпроса за какво може да се използва лютия червен пипер (кайен), за да се подобри здравето на тялото, най-често срещания отговор, който намирам е, че е чудесен за обмяната на веществата. За по-голямата част, ако сте запознати с лютия червен пипер, вие знаете, че той засилва метаболизма. Той също така потиска апетита. Въпреки че може да се приема под формата на капсули, различни изследвания показват, че яденето му с храна – самото вкусване, е най-полезно за загуба на тегло. Яденето му също води до намаляване на желанието за храна.

Лютият червен пипер  може да прави много повече. Количеството на заболявания, които може да лекува кайенския пипер е зашеметяващо. Не е само кайенския пипер. Всяка люта чушка има тези свойства. Капсаицинът е нещото, заради което лютият червен пипер получава своята магия.


Диабет

Диабетът опустошава кръвоносната система. Той може да доведе до невропатия и тъканна смърт на крайниците. Съвременните изследвания показват, че капсаицинът насърчава регенерацията на увредените нерви и подобрява кръвообращението, което помага за предотвратяване на инфекции като язви по краката, които могат да доведат до усложнения и последвали ампутации.

Проучвания при животни с инжекции капсаицин (за животни с диабет тип 1) показват понижения в нивата на кръвната захар, възстановяване на нормален инсулин, а когато се добавят невропептиди, елиминиране на симптомите в рамките на няколко месеца.

Рак

Множество клинични проучвания проведени в Япония, Англия и Съединените щати са показали, че капсаицинът кара раковите клетки да се самоунищожават. Приемайте го редовно и също така, за рак на кожата, прилагайте локално. Заедно с детоксикация, здравословна диета, пълна с пресни органични сурови продукти и няколко други естествени лечения за рак, ракът рядко е нещо, от което е необходимо да се страхувате.

Главоболия и мигрени

Чай от лют червен пипер сутрин (или лют червен пипер във всяка храна) може да предотврати главоболия, включително и мигрени. Но ако имате нужда да се отървете от съществуваща мигрена или искате да спрете тази, която е в самото начало, смъркането на лют червен пипер, докато е „хардкор“ и не е за хора без кураж, е едно от малкото лекарства за мигрени, което е доказано, че предоставя незабавно облекчение за повечето хора.

Циркулация – сърдечно-съдова система

Лютият червен пипер помага на артерии, вени и капиляри да възвръщат своята еластичност. Той също така помага за регулиране на притока на кръв в цялото тяло от главата до краката. Лютият червен пипер засилва пулса и повишава общото здравословно състояние на цялата сърдечно-съдова система. По-добрата циркулация на кръвта е изискване за повишена енергия, по-добра детоксикация, намаляване на студени ръце и крака и насърчаване на цялостно изцеление.

Сърдечна Атака & Пристъп

Една супена лъжица тинктура от кайенски лют червен пипер (или извлечение) в чаша с топла вода, или 10 пълни капкомера е лечебната доза, необходима за някой, който получава сърдечен удар или инсулт. Ако пиенето на чаша течност не е възможно, прилагайте капки лют червен пипер директно в устата. Това е мястото, където може да бъде полезен по-мощен екстракт като хабанеро. По-високите сковил единици от около 100 000 до 400 000 са идеални.

Най-добре е да се знае, ако страдащият човек е на лекарства за разреждане на кръвта, преди да се използва лют червен пипер, но с много сериозен инсулт или инфаркт, наистина си струва риска. 

Лютият червен пипер може да направи много повече от горепосочените неща.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *