витамин ц-банани-цитруси-плодове-чушка

През последната половина на декември 2019 г. коронавирусната болест (COVID-19) започва да се разпространява в цял Китай.

Към днешна дата изследователи по целия свят се борят да намерят лекарство за COVID-19, който вече е заразил стотици хиляди хора и е отнел хиляди животи.

Но какво ако, ако ключът към запазване на здравето по време на пандемия е укрепването на имунитета ви с добавки и билкови лекарства? Укрепването на имунната ви система може да е от съществено значение за защита за да не се поддавате на инфекции.

Какви са симптомите на коронавирус COVID-19?

Коронавирусната болест може първоначално да не причинява симптоми и ако сте заразени, можете да носите вируса (SARS-CoV-2) от два дни до две седмици, преди да изпитате някакви симптоми. Това прави болестта още по-опасна.

Общите симптоми, пряко свързани с коронавирус COVID-19, включват:

 • Чувство на задух.
 • Имате кашлица, която постепенно се задълбочава.
 • Имате нискостепенна температура, която постепенно се повишава.

В момента експертите изучават пълния списък на симптомите.

Витамини, които могат да помогнат за повишаване на имунитета

Тъй като силната имунна система е от съществено значение за да се даде възможност на тялото ви да се бори с инфекциите, ето някои обещаващи стратегии за естествена защита, според специалистите по храните.

Витамин С

В статия, озаглавена „Коронавирус: изследване на ефективни хранителни лечения“, написана от Andrew W. Saul за Orthomolecular News Service, той анализира данни, получени от над 30 клинични проучвания, за да провери антивирусната сила на витамин С срещу различни грипни вируси, обхванали няколко десетилетия.

Саул открил, че витамин С инактивира вируса и повишава имунитета, за да продължи потискането на вируса. Много случаи показват, че пероралните добавки от поне 10 000 mg витамин С дневно предлагат защитни ползи. Но когато се занимавате с по-силни вируси, човек може да изисква по-големи дози, дадени интравенозно, като 100 000 до 150 000 mg витамин С дневно.

Витамин С помага на тялото ви да произвежда антиоксиданта глутатион, както и интерферон.

В случаите, когато венозен витамин С не е на разположение, хората постепенно увеличават дозата си до 50 000 mg дневно, преди да достигнат толеранс на червата. Повечето хора са в състояние да консумират пет грама (5000 mg) прахообразни или кристални форми на висококачествена аскорбинова киселина наведнъж на всеки четири часа, до поносимостта на храносмилателния тракт.

Андрю Саул пише: „Изглежда, че всеки вирус реагира на този вид лечение, независимо дали става въпрос за SARs, птичи грип, свински грип или новия грип на Коронавирус.“

Витамин D3

В проучване на American Journal of Clinical Nutrition, изследователите провели двойно-сляпо плацебо-контролирано проучване, при което дали на терапевтичната група 1200 IU (международни единици) на витамин D3 през сезона на настинка и грип. Контролната група получила плацебо.

Участниците в групата с витамин D са имали 58 процента намален риск от грип.

Витамин D3 е естествено лечение за грипни инфекции и позволява на тялото ви да създава кателицидин, антибиотичен протеин, който елиминира бактерии, гъбички, паразити и вируси.

Смята се, че нивата на витамин D от 30 до 50 нанограма на милилитър (ng / mL) в кръвта ви са достатъчни, но изследванията са установили, че нивата от около 50 до 100 ng / mL са от съществено значение за предотвратяване на инфекция.

Можете да получите витамин D, като следвате здравословна диета, пълна с хранителни източници на витамин D и чрез излагане на слънчева светлина. От съществено значение е обаче да приемате добавки през зимния сезон. Помислете за 5000 до 10 000 IU дневно или следвайте инструкциите на вашия натуропатичен лекар.

Ако вече имате грип, вашият лекар може да ви препоръча да приемате 50 000 IU дневно през първите пет дни, след това да приемате 5000 до 10 000 IU като поддържаща доза, но това зависи изцяло от вашите текущи нива в кръвта, така че направете си кръвен тест първо, при компетентен лекар.

Сребро

Според проучване на Journal of Nanotechnology, сребърните наночастици убиват HIV-1 и повечето видове вируси. Изследователи, провеждащи изследването, инкубират вируса на HIV-1 при 37 С и резултатите разкриват, че сребърните частици убиват 100 процента от вируса само след три часа.

Среброто се свързва с ДНК на вирусната клетка, което не му позволява да се размножава.

Среброто пречи на вируса да се прехвърли от един човек на друг, като възпрепятства способността му да намира приемна клетка, с която да се храни. Без домакин вирусите не могат да оцелеят.

Използвайте колоидно сребро в дози от 10 до 20 ppm (части на милион), за да предотвратите инфекции. Най-добре е да използвате сребро с наночастици.

Антивирусни храни

Освен приема на витамини С, D и колоидно сребро, консумацията на антивирусни храни е един от най-добрите начини да се предпазите от инфекциозни заболявания.

Храните по-долу предлагат силни антивирусни свойства.

 • Кориандър
 • Кокосово масло
 • Копър
 • Чесън
 • Джинджифил
 • Кейл
 • Магданоз
 • Нар
 • Сладки картофи
 • Куркума
 • Диви боровинки
 • Кълнове

Правете редовно упражнения за поддържане на физическото си здраве и мийте добре ръцете си, за да поддържате правилната хигиена. Следвайте балансирана диета и приемайте добавки, за да засилите имунната си система и да се предпазите от страховития коронавирус.

Автор: Zoey Sky

Източник: https://www.naturalnews.com

One thought on “Естествени начини да засилите имунитета си с разпространението на коронавирус”
 1. Аз лично ползвам Висококачествените хранителни добавки на Виталис фарма, които са изцяло на растителна основа и очевидно имат положителен ефект върху инмунната ми система и последната година не съм боледувала изобщо.
  Мога да препоръчам горещо Инфлустоп Артроспира и Природен вит. C комплекс.

Напиши коментар

Добави обява

×
×