(NaturalNews)

Само в САЩ, близо 21 милиона възрастни страдат от артрит. Артритът е най-честата причина за инвалидност и ограничаване на това, което са в състояние да правят здравите възрастни. Лице, което страда от това състояние не трябва да прекарва живота си в кабинета на лекаря. Има много естествени средства, които помагат при артритна болка и възпаление.

Причини за възникване на артрит

Има два  вида артрит. Ревматоиден артрит и остеоартрит се причиняват от износването на хрущяла между ставите. В някои случаи, тялото се атакува само и може да доведе до други заболявания и болезнени ставни и мускулни състояния. Една от най-честите причини е възпаление.

Възпалението се причинява от неправилно хранене

Храната, която хората ядат играе важна роля в цялостното им здраве. Храните, които са с високо съдържание на захар, пшеница и соя, както и храни, които лесно се превръщат в захар, като алкохол и зърнени храни, могат да доведат до възпаление. За да се насърчат здравословни хранителни навици, човек трябва да избягва храни, които съдържат тези съставки в продължение на най-малко два месеца. Тялото ще се нуждае от най-малко шест седмици, за да изчисти системата. Не само, че ще се забележите по-малко болка, но и ​​ще се чувствате по-активни.

Естествени добавки

Има много естествени добавки, които ще помогнат за намаляване  симптомите на артрит. Правилното количество добавки, глюкозамин и хондроитин ще помогне за смазване на ставите. Цетил миристолеат, който е мастна киселина, също  има антивъзпалителни свойства.

Упражненията помагат

Има специфични упражнения, които могат да помогнат за облекчаване на болката от артрит. Упражнения, които се фокусират върху сърдечно-съдовата издръжливост поставят по-малко напрежение върху мускулите и ставите. Водната аеробика е чудесен начин, без много напрежение, за изгаряне на мазнини и калории.

Дали да се прилага лед и топлина?

Ледените и топлинни източници могат да помогнат за лечение на болката от артрит. Ледът изглежда е по-ефективен при намаляване на възпалението и намаляване на подуване. Топлината е най-добра за релаксация на мускулите и увеличаване на притока на кръв към скованите стави.

Намалете излагането на токсини

В среда, която е пълна с токсини, включително олово, живак и алуминий, е важно да се внимава. Открито е, че общите източници на токсини, постъпващи в тялото, идват от съдове за готвене. Тефлонът, намиращ се в повечето тенджери и тигани, може да доведе до повишен риск от артрит.

Ползите от добрите бактерии

За системите на организма е важно да бъдат балансирани. Има много форми на добри бактерии, известни още като пробиотици, които помагат за борба с болестта и да се запази нормално тялото. Това ще доведе до по-добро цялостно здраве и намаляване на риска от развитие на артрит.

Артритът е болезнено състояние, което засяга милиони хора. С правилна диета и прости промени в начина на живот, човек може да намали риска от развитие на това състояние и да живее живот, който е без болка.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *