(NaturalNews)

Разширените вени са кръвоносни съдове, които са се уголемили и изкривили. Това най-често се развива в краката и е свързано с хронично възпаление и лоша циркулация. Има естествени решения за подобряване на кръвообращението и предотвратяване и отстраняване на последиците от разширени вени.

Кръвта непрекъснато се изпомпва през нашите кръвоносните съдове. Най-спорните региони са тези области, които изпомпват срещу гравитацията. По-специално, това са регионите на краката, които зависят от сложен набор от венозни разклонения и мускулно помпене, за да се върне кръвта обратно към сърцето. Когато вените се възпалят, това вреди на клапаните на тези венозни разклонения и те вече не се затварят добре, което позволява на кръвта да тече назад. Това създава набъбване или разширени вени в краката.

Кръвоносните проблеми обикновено са показателни за хронично възпаление и могат да се открият при атеросклероза, хипертония и бъбречна дисфункция. Дългогодишните разширени вени са не само грозни, но те ​​водят до подуване и отоци в краката и глезените, изтъняване на кожата и образуване на язви. Подобни състояния включват ретикуларни вени (сини вени) и телеангиектазия (разширени вени), които са свързани с хронично възпаление и съдова недостатъчност.

Премахнете възпаленията на тялото

Едно от най-честите открития на лицата с проблеми с кръвообращението са повишени нива на инсулин. Това се дължи на лош метаболизъм на кръвната захар и води до хронични възпалителни състояния. Важно е да се избягват от диетата зърнени храни, захар и нишесте, тъй като те повишават кръвната захар и инсулина. Също така е важно да се избягват напълно от диетата високи на омега-6 растителни масла и преработени меса, тъй като те насърчават възпалителни медиатори, които увреждат стените на кръвоносните съдове.

Най-добрата защита срещу проблеми с кръвообращението е противовъзпалителна диета и начин на живот. Това започва с диета, съдържаща богати на фитонутриенти зеленчуци, здравословни мазнини и чисти източници на протеини. Безскорбялните зеленчуци, билките и чайовете са добри източници на антиоксиданти и имат много ниско съдържание на въглехидрати. Източници на здравословни мазнини включват кокосови продукти, авокадо, зехтин, ядки, семена и пречистени добавки на Омега-3 рибено масло. Здравословен протеин включва диво уловена риба, червено месо от хранени с трева животни и биологични пилета.

Упражненията подобряват моделите на кръвообращението

Редовните упражнения са друг важен елемент за противовъзпалителен начин на живот. Това включва редуване на упражнения с висока и ниска интензивност. Хората с разширени вени или такива, изложени на риск трябва да избягват динамични дейности, като скачане и тичане на бетон или бягащи пътеки. Тези хора биха направили много по-добре, ако бягат или ходят по по-меки повърхности като трева, пръст или пясък.

Важно е също да има много активност на ниско ниво, това включва каране на велоергометър, ходене, танцуване, гребане и т.н. Всички тези дейности, подобряват притока на кръв и тона на кръвообращението. Хората с тежко разширени вени трябва да се въздържат от извършване на упражнения с много висока интензивност в долната част на тялото, заради високото налягане, което причиняват върху кръвоносните съдове. Те биха могли да изпълняват упражнения с висока интензивност в горната част на тялото.

Намалете C реактивния протеин (CRP) и нивата на хомоцистеина

Обичайно откритие при хора с разширени вени и други проблеми с кръвообращението е повишен С-реактивен протеин. Този протеин е повишен при остри фази на възпаление, което се получава от различни стресови фактори на дадена среда. Хомоцистеинът е друга често повишена възпалителна аминокиселина, която се среща при хора с проблеми в кръвообращението. Повишени нива на хомоцистеин са свързани с недостатъци на хранителни метилиращи вещества.

Важно  за хората с разширени вени и други проблеми с кръвообращението е да приемат специфични хранителни вещества, включващи В комплекс, витамин В2, В6, В9 и В12 и цинк, които осигуряват необходимите елементи на метилиране за естествено намаляване на нивата на хомоцистеина. Системни ензими са изключително полезни за разграждане на фиброзни плаки и понижаване на възпалителни протеини като CRP.

Източник: http://www.naturalnews.com/041173_varicose_veins_natural_solutions_remedies.html#ixzz2Z1veFGCn

Автор: Dr. David Jockers

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×