Астмата е възпалително заболяване на дихателните пътища или бронхите и това се отразява на начина, по който въздухът влиза или излиза. Това възпаление може да доведе до трудно дишане, а също и до астма атака, при която е много трудно за страдащия да си поеме дъх.

Лимоните са любим плод във всички краища на света и основна храна в кухните навсякъде. Суровият лимонов сок е добре известен със своите антиоксиданти и противоракови свойства и е използван в продължение на векове, за да лекува много заболявания и прочистване на тялото. Установено е, че използването на лимонов сок има огромни ползи за тялото и, разбира се, за спиране и контролиране на астматични пристъпи.

Как лимоновият сок помага при астма?

Според изследванията, витамин С помага за подобряване на имунната система, което на свой ред може да направи човек по-устойчив на външни фактори, които предизвикват астма атаки. Лимоновият сок претендира да бъде много полезен за хора, страдащи от астма.

Може също така да  запази белите дробове да се чувстват по-силни и по-способни да дишат. Лимоновият сок също е популярен антиоксидант. Това помага при астма, защото той се бори с всичко, което влиза в белите дробове.

Как да използвате лимонов сок за борба с астма?

Прием на половин чаена лъжичка пресен лимонов сок, последвана с чаша хладка вода, преди всяко хранене, осигурява бързо облекчение за астма. Правенето на това като първо нещо сутрин и последно вечер, дава много положителни резултати. Джинджифилът, със своите противовъзпалителни свойства, също може да помогне при запушени дихателни пътища.

Други предимства на лимоновия сок

– Балансира рН
– Пречиства кръвта
– Държи кръвната захар в равновесие
– Помощ при загуба на тегло
– Борба с остеопороза
– Стимулира имунната система
– Лекува кашлица и простуда

Как да направите лимонов сок?

Първо, направете един двудневен пост, не яжте, пийте само вода и лимонов сок. Всяка сутрин преди закуска пийте една чаша вода с изстискан сок на един органичен лимон. Затоплете леко водата, като това ще даде на тази напитка допълнителна енергия и ще намали работата на тялото.

 

Автор: Sherice

Източник: http://blogs.naturalnews.com/cure-asthma-naturally-lemon-juice/

Напиши коментар

Добави обява

×
×