Най-вероятно ментата ви е известна като чай и съставка в паста за зъби, но тя е използвана и в медицината, за много и различни заболявания. Хората по цял свят използват етерично масло от мента, за да получат облекчение при разстроен стомах, главоболие, стрес, менструални спазми. Макар че е по-добре известно, че тя помага в тези случаи като дава бърз тласък на енергия, но също може и да помогне при болки в гърлото.

Най-добрият начин да се приема ментово масло

Ментолът, активната фармацевтична съставка в ментата се продава в различни разновидности като средство за изцеление при настинки и възпалено гърло. Те обикновено включват сиропи, инхалации, бонбони и мехлеми. Въпреки това, използването на високо качество ментово етерично масло обикновено ще бъде по-добре за здравето ви в краткосрочен и дългосрочен план. Маслото от мента се вдишва от много хора за лечение на симптоми на кашлица, настинки и възпалено гърло. Когато използвате ментово етерично масло, можете да добавите само 1-3 капки в какъвто и да е чай, за да изпитате някои доста мощни ползи. Можете също така да използвате маслото като втривайте в гърлото или гърдите. Ако се използва по този начин трябва първо да се разреди, а това зависи от силата и качеството на маслото.

Ефективност на маслото от мента

Предварително проучване показва, че етерично масло от мента може да помогне за облекчаване на болки в гърлото. Резултатите от едно проучване показват, че етерично масло от мента генерира голямо и бързо подобрение на симптомите в сравнение с плацебо.

Повече информация за възпалено гърло

От време на време гърлото може да се раздразни поради асортимент от причини, като алергични реакции, бактериални заболявания или обикновената настинка. Лечението на болки в гърлото наистина зависи от причината за това. Има изобилие от средства за справяне – разнообразие от билки, етерични масла, гаргари, овлажнители и много други начини за облекчаване на болката, като някои работят по-добре, отколкото други.

Автор: Joshua Rogers

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *