(NaturalNews)

Кес Кардосо е имала инвалидизиращ артрит, който я е правил негодна да излиза навън, особено ако е валяло. Тези дни тя започва сутрините си с бягане. Кардосо казва: „Не мога да дочакам да напусна къщата, за да тичам.“ Тя едва вярва, че най-накрая може да изрече тези думи.

През 2011 г. тя разчита на болкоуспокояващи и лекарства за сън, за да се справи с артрита. Посещения при лекар са били рутинни и често са включвали стероидни инжекции, за да помагат да се контролират болките ѝ в колената, начин на живот, който е довел до разочарования и депресия. „Писна ми да сменям едно лекарство и лечение с друго, без да намирам лек, и се чувствах като в капан на една система“, казва Кардосо, известна също като Miss Natureba в света на социалните медии. Най-накрая тя започва да разчита на себе си, за да спре зависимостта от този притесняващ, болезнен цикъл, обръщайки се към сурови храни. Резултатите са невероятни.

Сурови храни за лечение на артрит

През 2012 г. Кардосо започва начин на живот със сурови храни. Тя казва, че три месеца по-късно, нейните симптоми на артрит изчезват и че вече не изпитва хронична болка.

Кардосо казва: „Промяната към сурова диета наистина отвори живота ми за нови възможности. Вече нямам болки в коленете. Мога да се наслаждавам на живота по начин, по който не можех преди.“ Една от новите възможности е нейният новооткрит интерес да се наслаждава на тичане боса или „естествено тичане“, което често включва използването на минимални обувки/стелки. Концепцията на това се корени в мисълта, че ходенето на бос крак е естествен начин за бягане, който също може да намали стреса върху ставите.

Суровите храни драстично помагат за облекчаване  симптомите на ревматоиден артрит, поради липсата на месо и зърнени храни в менюто. Експерти казват, че месото и зърнените храни са киселинно образуващи храни, и тялото използва калций в костите ни да противодейства на този процес. С течение на времето обедняваме толкова много на източници, изграждащи костите, поради нездравословно хранене, че се развиват артритни състояния.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) около 50 милиона американски възрастни имат артрит, най-честата причина за близо 21 милиона американци, правеща невъзможно извършването на основни дейности, като използване на стълби или кратки разходки.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

3 thoughts on “Жена преодолява артрит със сурови храни, вече не е в капана на лекарствената система”
  1. Много общи приказки! Напишете нещо конкретно – какво значи сурови храни, може ли човек цял ден да яде само чушки и домати, или пък плодове на празен стомах?!

  2. Всичко е много относително.Познавам жена,която цял живот се храани преди всичко със сурова храна,а сега точно артрита я прикова вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *