(NaturalNews)

Когато д-р Руби Латон, професионален инженер, е била диагностицирана с рак на щитовидната жлеза, тя се е ужасявала от мисълта да претърпи операция и приема лекарства. Докато обикновено това е типичното лечение в ситуации като нейната, такива драстични мерки са били нещо, което тя се е надявала да избегне. Докато много хора се поддават на традиционната медицинска помощ, без да проучват други варианти, Латон е направила противното.

„Реших да опитам алтернативен, холистичен подход, за да се излекувам, вместо да минавам през хирургия и да бъда на лекарства за цял живот,“ казва Латон. Тя обяснява, че самата тя си е дала една година, за да победи рака си, като напълно променя начина си на живот. Тя е елиминирала всички преработени храни и е спряла приема на млечни продукти, като вместо това всеки ден пие прясно изцеден сок, яде само сурови храни и винаги консумира много плодове и зеленчуци. 

Резултатите?

Преди да е минал едногодишния ѝ срок, за да провери ефективността на тази хранителна промяна, тя казва, че е ракът е бил унищожен.

„Винаги съм имала твърдото убеждение, че тялото може да се самолекува“, казва тя, кредитирайки новия си хранителен начин на живот за обрата в здравето й.

Сега Латон е напълно посветена на по-здравословния си начин на живот. Не само, че участва в семинари и симпозиуми, които учат за лечебната сила на целите храни на растителна основа, както и самолечението и духовността, но тя дава на другите здравословни рецепти в канала си в YouTube, TheVeggieChest. Само някои от многото рецепти, намерени там, включват салата с джикама, сурово цвекло и пикантен лайм дресинг, киш без яйца и хумус със сурови, сушени на слънце домати.

Диетата със сурови храни е изцелила и други с различни здравословни проблеми

Няколко други като нея са открили ползите за здравето от диетата със сурови храни. Стейси Стоъурс е имала изтощителна фибромиалгия, която я държала в състояние на хронична болка в продължение на почти 20 години. Когато е започнала диета със сурови храни, тя е била в състояние да се измъкне от леглото в рамките на 10 дни; оттогава тя е свободна от болката.

След това идва Аманда Брокет, която се е борила със системна кандидоза. В допълнение към непрекъснатата и интензивна борба с глада за захар, тя винаги е била уморена, психически и физически. Тя решава да се детоксикира и консумира сурови храни. Само два месеца след началото на поддържането на този начин на живот, тя казва, че е без симптоми.

Консумирането на сурови храни може да бъде ефективно лечение и за рак на гърдата. Когато Жанет Мъри-Уокелин е била диагностицирана с етап 3 рак на гърдата и са ѝ казали, че има само шест месеца живот, тя се обръща към сурови храни и в рамките на същия период от време, за който ѝ е казано, че може да умре, тя се излекува.

Въпреки че някои хора казват, че суровата диета не осигурява необходимите хранителни вещества на организма, фактите сочат друго. Не само, че много хора като Латон са се излекували по този начин, но те показват, че митовете около начина на живот могат да се оставят настрана.

Поставянето на митовете за сурова храна настрана

Например, един мит за хората, които ядат сурови храни е, че те консумират единствено плодове и зеленчуци, или просто се наслаждават само на един конкретен зеленчук през целия ден в продължение на седмици. Докато те ядат плодове и зеленчуци, те не са чужди на разнообразието, като често включват множество ядки и семена в диетата си.

Освен това, идеята, че такава диета е скъпа е също един мит. Много хора, които се радват на сурови храни, трябва само да напомнят на другите за разходите за месо и храни ‘боклуци’, за да докажат, че нездравословната диета е наистина видът, който струва повече, като оказва влияние на портфейла, загубено време за работа и болнични такси, които могат да възникнат в резултат на много здравословни усложнения, до които водят тези храни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *