Жените могат да намалят сърдечно-съдовите заболявания, само като са активни 2-3 пъти седмично

(NaturalNews)

Всички ние знаем, че да бъдем активни може да помогне за увеличаване на нашето сърдечно здраве и здравето като цяло, но колко е достатъчно? Изглежда, че просто да бъдем активни 2-3 пъти седмично може да помогне на жените на средна възраст да намалят риска от инсулт, сърдечно заболяване, дори и кръвни съсиреци в сравнение с неактивните жени.

С напредването на възрастта, ние сме склонни да ставаме по-заседнали, което може да доведе до намаляване на костната плътност и мускулната маса. Това е особено вярно при жени, които имат по-голям риск от остеопороза и намалена мускулна сила. Но простото действие да оставаме активни 2-3 пъти седмично, може да неутрализира някои от тези неблагоприятни последствия.

Проучването

Изследването, което е било публикувано във вестник Циркулация – публикация на Американската сърдечна асоциация – разглежда 1,1 милиона жени в Обединеното кралство. Тези жени са със средна възраст от 56 години и не са имали история за сърдечно заболяване или рак. По време на проучването отчитат техните нива на активност в началото на изследването и три години след това.

Това, което са открили е, че жените, които извършват “усилена” дейност (достатъчна за увеличаване на сърдечната честота и предизвикване на изпотяване), като колоездене, туризъм и градинарство поне 2-3 пъти в седмицата са имали 20 процента намаление от инсулт, сърдечно заболяване и образуване на кръвни съсиреци в сравнение с жените, които не са. Това, което е изненадващо е, че не е имало по-големи ползи от по-високи нива на активност.

Здравните ползи от това да останем активни

Има многобройни ползи за здравето, които идват от това да оставаме активни с напредване на възрастта. Например, седмична силова тренировка може да помогне да се горят калории и следователно може да бъде полезна за контролиране на теглото. Също така може да изгради мускули, подобрява вашата сила, качеството ви на живот и т.н. Дори може да помогне в борбата с остеопорозата.

Чрез извършване на 2-3 силови тренировки на цялото тяло седмично, жените (и мъжете) могат да помогнат за подобряване на тяхната костна плътност. Това е така, защото натоварващи физически упражнения, като силова тренировка, поход, танци и бягане  помагат на нашите кости да се укрепват – подобрявайки нашата костна плътност! [Както при всяка тренировъчна програма, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете.]

Обобщение

С напредване на възрастта е важно за всички нас да оставаме активни. Дори и най-малко 2 или 3 сесии на дейност в седмицата са достатъчни, за да сме свидетели на забележителни резултати. Когато става въпрос за помагане на жените да подобрят тяхното сърдечно здраве, д-р Миранда Армстронг, водещ автор на изследването, заявява, “Неактивните жени на средна възраст, трябва да се опитат да извършват някаква дейност редовно. Въпреки това, нашите резултати показват, че за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, инсулт и образуване на кръвни съсиреци, няма нужда жените да извършват дейност прекалено често, тъй като това изглежда предоставя малко допълнителна полза от умерената честа дейност.” Основната поука: започнете да бъдете активни, за да подобрите здравето си – малко дейност ще помогне много!

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. AndersonВашият коментар