Напоследък толкова много хора употребяват думата „биологичен“ или „органичен“, че може да се объркате, какво точно означава това. Вие вероятно вече сте закупували органични плодове и зеленчуци, но какво наистина означава да се живее органичен начин на живот? Да живееш органично, означава да живееш естествено. Когато решите да преминете към органичен начин на живот, можете да изберете да живеете просто, което означава, че можете да закупувате само продукти, които са здравословни за тялото ви и околната среда.

Една от най-важните промени, които ще направите, когато преминете на органичен начин на живот е вашата диета. Ще се започне от основен ремонт на кухненските шкафове. Преработени храни, които включват всички предварително опаковани храни и неорганични плодове и зеленчуци, ще трябва да бъдат премахнати. Не се притеснявайте! Тези нездравословни храни ще бъдат заменени с чисти и здравословни храни, на които бързо ще започнете да се наслаждавате. Съсредоточете се върху готвенето. Вместо да използвате преработена бяла захар, използвайте плодове за подслаждане. Научете се да ядете големи количества зеленчуци и бъдете сигурни, че всяко ядене е пъстро и шарено.

След като сте променили диетата си, вие може да се чувствате сякаш вече живеете органично, но какво да кажем за вашата грижа за кожата и продукти за красота? Много нови биологични семейства пренебрегват факта, че тези всички продукти от сапун, лосион за тяло до червило, може да бъдат изключително токсични за организма. Бъдете сигурни , че сте проверили етикетите и списъците на съставките. Ако списъкът съдържа съставки с дълги, объркващи имена, които са непознати за вас, най-вероятно не трябва да купувате продукта. Това е особено вярно за продукти за красота, баня и тяло. 

Може би не осъзнавате, че самите продукти, които се използват за почистване на вашия дом често са вредни за тялото и околната среда. Почистващите спрейове и продукти за перални и съдомиялни машини са най-често срещаните вредители. Заменете ги с органични или домашно приготвени продукти. Използвайки прости, ежедневни съставки като оцет и сода за хляб е лесно да създадете свои собствени решения за почистване, които са нетоксични и достъпни. Можете дори да позволите на децата да помагат. Те със сигурност ще се радват да помагат с измерването и разбъркването на всичко и няма да се налага да се притеснявате за това дали е безопасно за тях да го направят.

Воденето на органичен начин на живот е свързано с някои промени и доста отдаденост, но след като започнете да виждате положителните промени във вас и членовете на вашето семейство, вие ще разберете, че това е може би едно от най-добрите решения, които сте взимали някога.


Автор: 
 Cody Bollerman

Източник: http://blogs.naturalnews.com/living-organically-inside/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *