(NaturalNews) В повечето случаи, най-добрият начин за възстановяване на течности и електролити в тялото след тренировка е просто с вода и храна, особено плодове. В случаи на тежки натоварвания или заболяване, обаче,  може да се наложи един бърз тласък на електролити. За тези, които не желаят да консумират спортни напитки с всичките добавени цветове, аромати, подсладители и консерванти, природата е предвидила перфектна хидратираща напитка: кокосова вода.

Кокосовата вода се намира в кухината на младия, неузрял кокос (в контраст с кокосово мляко, намерен във вътрешността на зрелия плод). Балансът на електролити в кокосова вода е почти същия като този в човешката кръв – толкова близо в действителност, че кокосова вода е единственото естествено безкръвно вещество, което може безопасно да се инжектира в кръвта на човека. Древните народи са знаели това и понякога са я използвали като интравенозна течност при спешни ситуации.

Няма нужда да се стига толкова далеч, просто пийте и ще бъдете възнаградени с 15 пъти повече калий, за разлика от типичната спортна напитка, заедно с мощни антиоксиданти. И за разлика от сладките спортни напитки или кокосово мляко, кокосова вода е с ниско съдържание на калории и мазнини.

 

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Mike Adams

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×