(NaturalNews)

След дългото получаване на лоши отзиви в пресата заради вредните си ефекти, сега алкохолът  бива разглеждан от друг ъгъл. Учени са установили наскоро, че в някои случаи пиенето на алкохол може да има реални ползи за здравето, които е трудно да бъдат възпроизведени по друг релаксиращ начин. Докато в продължение на години здравните експерти показват доказателства, че алкохолът не е добър за функционирането на бъбреците, днес те биха могли да имат някои добри новини за хората, които обичат да пият по чаша вино, за да се отпускат вечер.

Алкохолът и бъбреците

Отдавна е известно на учените, че употребата на алкохол може да има опустошителен ефект върху бъбреците. Изследвания са показали, че пиенето на алкохол може да повиши кръвното налягане до високи нива. Високото кръвно налягане се смята за втората водеща причина за заболяване на бъбреците. Алкохолът също може да наруши ефективността на лекарствата, които са предназначени за контрол на високо кръвно налягане, което прави вероятността да бъдат повредени бъбреците по-голяма.

Правилният баланс на течности в бъбреците може да бъде нарушен, като ги прави по-неспособни да филтрират телесните течности. В допълнение, употребата на алкохол води до увеличаване на уринирането, което може да доведе до дехидратация. Това затруднява правилната функция на бъбреците. Бъбречните клетки също могат да бъдат повредени, което от своя страна може да промени функцията и структурата на самите бъбреци.

Нови данни дават различна перспектива

Учените са изследвали данни, които са събрани в периода между 2003 и 2006 г. от National Health and Nutrition Examination. От почти 6000 души, чиито данни са били изучени, около 1000 са имали бъбречно заболяване, което се счита за хронично. Изследванията са установили, че хората, които пият по-малко от една чаша вино всеки ден, имали 29% по-нисък риск от сърдечно-съдови проблеми в сравнение с хората, които не пият вино.

Хората, страдащи от бъбречно заболяване са с повишен риск от сърдечно-съдови проблеми. Много хора имат бъбречно заболяване в резултат на високо кръвно налягане и диабет. Докато изследователите не разбират защо виното помага да се намали риска от сърдечно-съдови заболявания, има спекулации, че това е така, защото умереното пиене е свързано с по-ниски нива на протеин в урината. Увеличената прогресия на бъбречно заболяване е свързана с по-високи нива на протеин в урината.

Посочените по-горе констатации, обаче, не са предназначени за насърчаване на хората да започват да пият обилни количества вино, колкото се може по-бързо. Както с много неща в живота, умереността в пиенето на алкохол е най-добрият курс на действие. Всъщност, учените не са сигурни дали най-добрият избор е червено или бяло вино; въпреки че подозират, че това е червеното вино. Това се дължи на факта, че червеното вино е било свързано преди това със здраво сърце.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×