(NaturalNews)

Витамин Е има много терапевтични свойства. Той може да се използва локално и чрез поглъщане. Може да го намерите в капсула за по-лесно поглъщане или във вид на масло. Маслото може да бъде погълнато или да се прилага върху кожата. Витамин Е е мощен антиоксидант, който е от съществено значение за няколко основни функции на тялото.

Витамин Е може да се намери в много храни като например в олио за готвене-шафраново, слънчогледово и в масла от пшеничен зародиш. Може да се намери и в бадеми, лешници и някои зелени листни зеленчуци.

Смята се, че Витамин Е помага за забавяне или предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак.

С функцията си на антиоксидант Витамин Е помага за защитата на организма срещу инфаркт, катаракт, рак, сърдечно-съдови заболявания и дори признаци на стареене. Витамин Е всъщност предпазва стените на артериите. Той не позволява на лошия холестерол (LDL) да се окислява и така предотвратява запушване на артериите. Витамин Е може да предотврати и слепването на тромбоцити, което пък води до образуване на кръвни съсиреци. Това може да помогне за предотвратяване на инсулт или инфаркт.

Витамин Е може да помогне в борбата с рака и за предотвратяването му. Той предпазва клетъчната ДНК от повреди, които могат да доведат до превръщане на клетките в ракови. Това всъщност може да намали скоростта на растеж на тумори, като в същото време повишава имунната система. Витамин Е на капсули дори може да помогне за подобряване действието на инсулина, а това подобрява функцията на кръвната захар при диабет.

Витамин Е има ключова функция за правилното функциониране на мозъка. Той предпазва миелин обвивките, които обграждат невроните в мозъка. Това може да помогне за предотвратяване на дегенерация по време на нормалния процес на стареене. Витамин Е може да помогне и за предотвратяване на болестта на Алцхаймер.

Прилаган локално, витамин E се използва за лечение и защита на кожата. Той предпазва клетките на кожата от увреждане, включително и от вредното въздействие на слънцето. Той също така увеличава количеството на колаген в кожата. Колагенът е това, което придава на кожата еластичност. Увеличаването му помага за намаляване на бръчките и придава на кожата по-младежки вид.

Витамин Е може да се използва за намаляване или изчистване на белези по кожата, включително и белези от акне. Той е най-ефективен, когато се използва веднага след формирането на белег, но въздейства доста ефективно и на стари белези. Витамин E за белези може да бъде намерен в специални кремове и гелове за избледняване на белези или просто витамин Е масло. Прилага се върху почистена кожа през нощта, така че да има време да навлезе дълбоко в кожата.

Витамин Е може да спомогне за по-здрава коса, както и за увеличаването на растежа й. Той може да се приема през устата във вид на капсула като по този начин подобрява здравето на косата от вътре на вън. Използва се и в балсами и маски за коса за подобряване външния вид на увредената коса.

Приемането на достатъчно витамин Е може да помогне за намаляване на заболявания, намаляване на признаците на стареене и подобряване на косата и кожата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Danna Norek

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *