(NaturalNews)

С бързото наближаване на зимата, милиони хора рано или късно ще се втурнат при лекари за рецепта срещу симптомите на настинка или грип. Но дали вземането на лекарства, често антибиотици, е наистина мъдър избор?

Въпреки че съвременната медицина все още няма лек за обикновената настинка, грип и други вируси, повечето лекари, които се опитват да бъдат полезни, печелейки пари, ще предпишат антибиотици и ще изпратят пациента по пътя си.

Това действие от страна на „медицинския специалист“ не е само напълно неефективно срещу вирусни условия, но и медицинска небрежност.

Антибиотиците сериозно деактивират имунната система

Имунната система, когато работи при максимална ефективност, е чудо на природата, с възможност да предотврати и да лекува почти всяка болест, включително рак.

Знае се, че това, което лекарите наричат ​​“заболявания“, са експериментални изведени симптоми на състояние, произтичащи от една компрометирана, неефективна имунна система. Всичко, което се опитва да направи съвременната медицина, е да маскира експерименталните симптоми на болестта, без изобщо холистично да лекува произхода на самото състояние, и по този начин, без изцеление на болестта, често причинява дори повече вреда на пациента чрез химически лекарства и инвазивни хирургични процедури.

Често, при повечето хора днес, имунната система вече е силно компрометирана, поради неправилно хранене и начин на живот, токсини от околната среда и други фактори, включително и медицината.

Имунната система е много сложна, най-малко 80% от която се намира в храносмилателната система и се регулира от микроби в „чревната флора“, които живеят там в огромен брой. Най-малко 15% от теглото на цялото тяло може да се припише на милиардите микроби и други организми, живеещи предимно в храносмилателния тракт.

Съотношението на „добри“ или „полезни“ микроби към „лоши“ или „патогенни“ микроби е от огромно значение за ефективното функциониране на имунната система, като общо 85% „добри микроби“ към 15% „лоши“ микроби в червата. При повечето хора, поради споменатите по-горе фактори, това съотношение е силно изкривено в полза на лошите микроби, които от своя страна водят до сериозно отслабване на имунната система.

Този дисбаланс в съотношението на добри към лоши микроби е известен като „дисбиоза.“

Когато се приемат антибиотици, не се убиват само „лошите“, но и добрите микроби, оставяйки червата почти напълно изчерпани от полезната, регулираща имунния отговор, чревна флора, и следователно силно увредена имунна система като цяло.

Следователно приемането на антибиотици е вредно за здравето, тъй като ефективно унищожава естествения телесен механизъм, който ни предпазва от всички болести – имунната система – която никога не може да се възстанови напълно от само себе си.

Възстановяване и поддържане на здрава имунна система чрез начин на хранене

Естественото е винаги най-доброто, а в контекста на имунната система, това означава естествена, здравословна, ефективна, приятелска диета за чревната флора.

До момента, най-добрите храни и напитки за поддържане на здравословен баланс на чревната флора, а чрез това и имунната система, са храни, съдържащи „пробиотици“, които са „добрите“ микроби в червата.

Само една чаша пробиотични храни всеки ден е изключително здравословно по много начини, особено за имунната система и следователно, като предпазна мярка срещу болести.

Има много примери за пробиотични храни и напитки, включително всички ферментирали плодове и зеленчуци, чай комбучакокосов кефир – и много други. Те са изключително здравословни за поддържане на имунната система и добро здраве тази зима, за да се избегне ходенето при лекаря от самото начало.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Adrian Cooper

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×