Защо всеки трябва да яде повече конопено семе

(NaturalNews)

Група столетници в китайско село изглежда са попаднали на истински извор на младостта, под формата на добре известно семе. Почитани заради продължителността на живота им от повече от 100 години, жителите на Бама Яо живеят в една от малкото точки на дълголетие в света. Споделяйки сходни характеристики с други дълголетни, жителите на Бама Яо живеят с богата на хранителни вещества диета и се наслаждават на девствена природа. Тайната на изключителната им продължителност на живота, обаче, изглежда е високият им прием на конопено семе.

Не е изненада, че конопеното семе е богато на много хранителни вещества, които се борят с болестите. В тези малки семена се съдържат различни витамини, минерали, антиоксиданти и здравословни мазнини – включително калций, калий, магнезий, сяра и желязо, както и витамини А, В, С, Е и D. Препълнено с омега-3 и 6 мастни киселини, конопеното семе е една от най-добрите храни, които можем да ядем за по-остър ум и стабилно сърдечно-съдово здраве. Тъй като конопеното семе осигурява и забележителни нива на фитол (мощен антиоксидант), консумацията на семето на регулярна основа може да помогне за намаляване на риска от развитие на рак. Конопеното семе също намалява възпаление.

Мощно изцеление в малък пакет

Свързано с разнообразие от нарушения, зависещи от възрастта – като диабет, сърдечни заболявания и рак – хроничното възпаление оказва значително влияние върху здравето. Чрез намаляване на възпалителната реакция в организма, можем значително да намалим нашия риск от заболяване. Конопеното семе е важен фактор в това отношение. Изобилстващо от редки омега-6 мастни киселини GLA, конопеното семе блокира производството на провъзпалителни молекули. Нещо повече, GLA в конопеното семе, допълнително намалява възпалението, като в крайна сметка се превръща в простагландин, силно противовъзпалително съединение.

Екзема – друго възпалително състояние – също се повлиява добре от лечебния балсам на конопеното семе. Засягаща около 17 милиона възрастни и деца само в Съединените щати, екземата се характеризира с неприятен обрив, който често се възпалява. Уилям Гамонски съобщава в Life Extension Magazine:

“За да се изследват ефектите на маслото от конопено семе върху клинични симптоми на атопичен дерматит, финландски учени извършват рандомизирано, контролирано кръстосано проучване, където участниците са приемали или 2 супени лъжици масло от конопено семе или зехтин дневно в продължение на осем седмици, последвано от четири седмици без лечение. След това участниците преминават към обратното лечение за още осем седмици. Пациентите са били инструктирани да поддържат нормалната си диета и да избягват кожни кремове.

“По време на фазата с масло от конопено семе, участниците преживяват статистически значимо намаление на сухотата на кожата от 29,4% и сърбеж на кожата от 39%, докато не са наблюдавани значими промени във фазата със зехтин. Смята се, че тези положителни промени в качеството на кожата са свързани с полезните подобренията в профилиите на плазмени мастни киселини на субектите.”

Лесни начини за добавяне на повече конопено семе в живота ви

Ако желаете да се възползвате от ползите на конопеното семе, но не знаете откъде да започнете, ето няколко предложения:

  • Смесете 1 супена лъжица масло от конопено семе в шейкове.
  • Поръсете семената върху зърнени закуски, овесени ядки и кисело мляко.
  • Смесете цели семена в тестени изделия като кифли, хляб, мюсли и бисквити.
  • Заместете конопено семе за кедрови ядки в любимата си рецепта за песто.
  • След готвене, поръсете масло върху макаронени изделия, зърнени храни и супи.
  • Използвайте го като заместител на масло върху препечени филийки.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne WrightЕдин коментар на Защо всеки трябва да яде повече конопено семе

  1. Ivan Kolarov каза:

    Като е толкова полезно защо е забранено ! Преди години хората използваха конопа /гръстите/ в бита , а сега е обявен за наркотик.

Вашият коментар